AcasăACTUALZiua Mondială a Donatorului de Sânge | Ministerul Sănătății face apel pentru...

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge | Ministerul Sănătății face apel pentru donarea voluntară

spot_img

Ministerul Sănătății face apel pentru donarea voluntară de sânge, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, marcată în 14 iunie.

- Publicitate -

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge reprezintă prilejul de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge.

„Ministerul Sănătății face apel pentru donarea voluntară de sânge și mulțumește tuturor celor care au înțeles importanța actului donării, ajutând bolnavii să supravieţuiască prin gestul lor. Necesitatea de a dispune de sânge şi produse de sânge sigure pentru transfuzii este esențială pentru salvarea de vieți”, se arată în comunicat.


Ministerul Sănătății a anunțat că urmărește eficientizarea activității sistemului național de transfuzie sanguină.

„Este nevoie de o permanentă dezvoltare și reformare în acest domeniu, iar Ministerul Sănătății împreună cu specialiștii lucrează la un set de măsuri în acest sens. În cadrul Programului de sprijin pentru reformele structurale (SRSS) privind reorganizarea sistemului de transfuzie realizat în colaborare cu Comisia Europeană, experți români și din alte state membre ale Uniunii Europene lucrează la identificarea unui nou model de creștere a capacității de asigurare a tratamentului transfuzional pentru pacienții care au nevoie și de îmbunătățire a accesului populației la donarea de sânge în cadrul unui program flexibil, adaptat”, susțin reprezentanții ministerului.

Conform acestora, nevoia de sânge este universală și obiectivul autorităților este acela de creștere a calității vieții pacienților, însă fără ajutorul donatorilor echipele de medici nu pot atinge acest obiectiv.


CITEȘTE ȘI: A fost prelungită perioada de depunere a proiectelor de producție de energie eoliană și solară

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri