AcasăACTUALZeci de judecători pleacă din sistem de frica scăderii pensiilor speciale

Zeci de judecători pleacă din sistem de frica scăderii pensiilor speciale

spot_img

63 de judecători pleacă din magistratură după discuțiile din ultima vreme privind schimbarea condițiilor de pensionare în sistemul judiciar. Printre cei 64 se află un actual membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Gabriela Baltag, fost președinte al Asociației Magistraților din România (AMR).

Baltag pleacă din sistem la pachet cu soțul, Vasile Baltag, inspector judiciar în cadrul Inspecției Judiciare.

CITEŞTE ŞI: Elon Musk a dizolvat consiliul de administrație al Twitter. Miliardarul s-a numit “singurul director”

De la instanța supremă mai pleacă Mioara Iolanda Grecu, Mari Ilie, Florentina Dinu și Mihaela Tăbârcă, primele două promovate la ÎCCJ în mandatul actualului CSM, în urmă cu trei ani.

De la Curtea de Apel Cluj pleacă șase judecători, cinci de la Curtea de Apel Craiova, doi de la Suceava și doi de la Timișoara.

Lista tuturor celor 63 de judecători poate fi consultată aici.

Banca Mondială a finalizat propunerile pentru reformarea pensiilor speciale din România, jalon din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) care trebuie adoptat până la finalul acestui an.

CITEŞTE ŞI: Cazuri ŞOCANTE: Adolescentă drogată şi traficată de propria soră, un bărbat şi-a vândut soţia şi fata cămătarilor

Instituția recomandă ca pensiile speciale actuale să fie calculate pe baza principiului contributivității, să nu mai apară nicio categorie nouă de pensii speciale, iar cele actuale să fie „raționalizate” și ca nicio pensie specială să nu depășească veniturile din perioada de activitate.

În ședința din 3 noiembrie, Secția pentru Judecători a CSM va discuta „măsurile urgente ca urmare a destabilizării fără precedent a situaţiei resurselor umane la nivelul instanţelor judecătoreşti şi a limitării grave a independenţei judecătorului şi a dreptului de acces la justiţie, determinate de promovarea în spaţiul public a unor demersuri care afectează, în substanță, statutul judecătorului”.

sursa: PRESShub

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri