AcasăACTUALZeci de bugetari, excursie de lux pe bani publici în Las Vegas,...

Zeci de bugetari, excursie de lux pe bani publici în Las Vegas, Los Angeles, New York și Washington

spot_img
- Publicitate -

Zeci de bugetari și angajați în companii de stat au petrecut două săptămâni în SUA, într-o călătorie de afaceri care i-a purtat prin Las Vegas, Los Angeles, New York și Washington. Din delegație au făcut parte directori și șefi de la ANRE, Romgaz, Poșta Română, Radiocom, Consiliul Județean Neamț, Consiliul Județean Ilfov și alte instituții de stat.

Costul pentru o persoană a fost de minimum 9.500 de dolari, potrivit unui răspuns al Consiliului Județean Ilfov, care și-a trimis în călătorii ambii vicepreședinți – Ștefan Rădulescu și Vincențiu Voicu (ambii PNL). Publicația Buletin de București a anunțat încă din luna mai că în această călătorie de două săptămâni din SUA urma să plece și președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, dar, în cele din urmă, el a fost înlocuit de un vicepreședinte.


Vizita a fost organizată de o firmă privată, Grupul de Presă MediaUno, în colaborare cu Institutul Național de Statistică, potrivit răspunsurilor transmise G4Media de mai multe instituții. Evenimentul s-a numit ”Shaping the future 4 a better2morrow” și i-a purtat pe bugetarii români la întâlniri cu diverși oficiali americani, dar și cu reprezentanți ai unor companii locale. Nu e clar rezultatul întâlnirilor și cum au beneficiat instituțiile și companiile de stat românești de pe urma acestei vizite. G4Media a întrebat explicit instituțiile participante care sunt beneficiile vizitei de două săptămâni, dar nu a primit nici un răspuns.

CITEŞTE ŞI: Ajutor de la sindicate pentru angajaţii Alro trimişi în şomaj tehnic

În schimb, reprezentanții Poștei Române au declarat pentru G4Media că deplasarea a fost stabilită încă din 2020, de vechea conducere a instituției, iar actuala conducere a companiei de stat a vrut să rezilieze contractul pentru că ”nu reprezenta o prioritate”, dar organizatorul evenimentului nu a acceptat rezilierea.


Compania cu capital majoritar de stat Romgaz a avut una dintre cele mai mari delegații, de șase persoane, și arată că ”evenimentul fost aprobat de SNGN ROMGAZ SA şi achitat în proporție de aproximativ 85% înainte de pandemie, motivul decalării misiunii fiind situația de urgență la nivel global cauzată de pandemia de COVID-19”.

continuarea, pe g4media.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri