AcasăLIFEVrei să faci bani online sau offline?

Vrei să faci bani online sau offline?

spot_img

Toată lumea își dorește un nivel de trai, cel puțin satisfăcător, mai ales acum când situația economică este din ce în ce mai incertă. În timp ce prețurile cresc de la o lună la alta și facturile sunt aproape de fiecare dată o surpriza neplăcută și necesitățile noastre cresc. Ne dorim că măcar să ne putem permite o vacanță două pe an, măcar o masa în oraș lunar, haine noi și lista poate continua. Este complicat și atunci când ești singur, dar când ai o familie întreagă de întreținut? Nu mai vorbim de necesități sau dorințe care implică investiții financiare mai mari: o casă, o mașină. Deja lucrurile se complică. Suntem oameni. Vrem să trăim o viață fără griji. Mă rog, aproape fără griji. Să spunem: echilibrată.

 

Se spune că banii nu aduc fericirea, însă majoritatea ar fi de acord că totuși aceștia o întrețin.

Prin urmare, atunci când până și supraviețuirea de la o lună la alta este o provocare, te întrebi cum să faci bani online sau offline pentru a reuși să-ți depășești condiția. Fie că îți dorești să-ți multiplici veniturile și să nu mai depinzi de un singur salariu sau fie să renunți la statutul de angajat și să găsești alte surse profitabile de a face bani, astăzi este mult mai ușor să te reorientezi rapid. Până la urmă, trăim în secolul vitezei și al oportunităților. Trebuie doar să fii capabil să te adaptezi lumii în care trăim, să ai niște abilități pe care le poți fructifica și să te ții de treabă. Banii nu se fac ușor dar asta nu înseamnă că nu îți poți crea propria realitate și să trăiești mai bine.

 

Bani se pot face fie online sau offline. Dacă alții au succes și trăiesc viața la care au visat, tu de ce n-ai putea? Ce te ține pe loc acum când sunt atâtea oportunități pe piață? Este de vină guvernul? Este de vină familia în care te-ai născut, mediul în care ai trăit? Da și nu. Sigur, contextele în care ne aflăm și resursele pe care le avem la dispoziție, au o oarecare influență. Însă asta nu înseamnă că nu poți schimba ceva. De la vârsta de 18 ani ai dreptul de a alege și îți poți lua viața în propriile tale mâini. Din punctul asta, acțiunile tale dictează tonul. Nu mai poți da vina doar pe ceilalți ci trebuie să-ți creionezi tu propria realitate.

 

Este greu, ușor? Și una și alta dar în niciun caz imposibil și cartea este în mâna ta. Ce este important acum este să îți dorești suficient de mult să faci un pas în față. Deja când ai decis asta și motivația ta este puternică, vei vedea lucrurile cu alți ochi. La o simplă căutare pe internet despre cum să faci bani (pentru că este una dintre cele mai mari necesități) vei găsi sute de idei de meserii. Pentru unele ai nevoie de o simplă conexiune la internet și de investiții minime (sau chiar spre 0), pentru altele trebuie să ai un oarecare capital, resurse (în special la activitățile offline). Variante sunt destule.

 

Cum știi care este varianta potrivită pentru tine?

 

Este suficient să fii deschis către noi abordări și să vezi ce ți s-ar potrivi. Întreabă-te unde sau în ce domeniu poți să dai maxim din timpul și cunoștințele tale pentru a returna rezultate financiare bune. Opțiuni sunt pentru fiecare în parte și toți avem puncte forte. Concentrează-te pe ce știi tu mai bine să faci. Pentru a face asta, trebuie să te cunoști suficient de bine. Dacă ai claritate aici, vei descoperi că ești capabil de lucruri la care nici nu ai visat. Și mai ține cont de ceva: nu este obligatoriu să excelezi în domenii în care alții sunt buni. Nu înseamnă că dacă alții fac bani dintr-o activitate anume, poți face și tu. Este valabil și invers. Până la urmă, suntem oameni și suntem diferiți. Caută să afli ce te reprezintă pe tine cu adevărat, care sunt pasiunile și înclinațiile pe care le ai dacă vrei să reușești.

 

Majoritatea oamenilor se concentrează pe ce nu pot să facă și mai puțin pe lucrurile pe care le pot face bine sau chiar foarte bine. Asta generează frustrări, blocaje, frici. Știai că un procent foarte mare de oameni nu sunt mulțumiți de job-urile pe care le au? Dacă te afli în punctul ăsta și nu depui eforturi pentru a ieși din acest cerc vicios pentru a-ți depăși condiția, nu vei vedea niciodată oportunitățile care îți ies în cale. Vei vedea în jurul tău doar probleme care aparent nu au nicio rezolvare și vei continua să-ți plângi de milă. La propriu. Știm, sună un pic cam dur, însă asta este realitatea.

 

Orice problemă are și o rezolvare și asta nu e filosofie, e matematică pură. Însă pentru a fi capabil să te orientezi către soluții acolo unde în mod normal a-i vedea doar probleme, este necesar să lucrezi și la mindset-ul tău. O gândire orientată spre creștere, atrage lucruri pozitive și face față mult mai bine și eșecului. Da, ai citit bine! Majoritatea nu încearcă nimic nou de frica eșecului. Dar știi ceva? Dacă nu riști, ai pierdut deja. În definitiv, eșecul nu este capăt de linie. Este o experiență din care tu îți iei lecția și mergi mai departe. Data viitoare vei ști ce nu a funcționat bine și nu vei mai repeta. Nu te învață nimeni asta și trebuie să înveți pe propria ta piele.

 

Poți învăța și din experiențele celorlalți, nu este greșit. Însă, nu înseamnă neapărat că lucrurile vor sta fix la fel și în cazul tău. Cel mult te poate ajuta ca ghidaj. Ceea ce înveți pe propria ta piele, nu îți poate lua nimeni și asta este ceea ce te va ajuta pe tine ca om să evoluezi și să devii o variantă mai bună a ta.

 

După ce ai identificat care este direcția în care vrei să mergi și nu te mai temi să încerci, indiferent de rezultat, trebuie să fii perseverent. Rezultatele nu vin peste noapte sau dacă nu îți menții focusul. Știi deja ce vrei, ai intrat în horă, acum tot ce ai de făcut este să continui. Să pui cărămidă cu cărămidă, să-ți construiești o baza solidă și să ai un plan de acțiune pentru a ajunge acolo unde îți dorești.

 

Nu este suficient să spui “Vreau bani mai mulți!”, ci trebuie să schimbi un pic abordarea și să te întrebi “Ce trebuie să fac pentru a avea bani mai mulți!”. O dată ce ți-ai clarificat fiecare pas în parte, trebuie să te ții de treabă. Să nu uiți care este scopul final, să îți măsori rezultatele și să fii capabil să adaptezi lucrurile care nu funcționează. Un plan de acțiune nu trebuie să rămână bătut în cuie. Poate te vei trezi într-o dimineață și vei realiza că acțiunea respectivă nu mai servește scopurilor tale. Ajustează din mers.

 

Tot ceea ce contează e să nu te oprești și să înțelegi un lucru foarte important: tu decizi cum o să arate viața ta și nu este suficient să vrei trebuie să și acționezi în direcția potrivită. În concluzie, vrei să faci bani? Pornește de la tine: ce trebuie să schimbi, ce pasiuni ai, ce obiective și cum vei ajunge concret acolo unde îți dorești.

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri