AcasăPOLITICĂVoiculescu (PNL Olt): “Planul național pentru prevenirea și combaterea cancerului în România”...

Voiculescu (PNL Olt): “Planul național pentru prevenirea și combaterea cancerului în România” a fost adoptat de Parlament

spot_img

Lansat la începutul anului și bazat pe o viziune integrată și aliniată cu perspectiva europeană de reducere a poverii cancerului, “Planul național pentru prevenirea și combaterea cancerului în România” a fost adoptat de Parlament, arata preşedintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu.

Acesta spune că realitatea cruntă a României anului 2020 dezvăluie aproape 100.000 de noi cazuri de cancer și peste 50.000 de decese, cifre care situează România în topul țărilor cu cele mai mari rate ale deceselor evitabile din Uniunea Europeană.

CITEŞTE ŞI: Ce trebuie să știe șoferii despre anvelopele de iarnă. Specialiștii RAR anunță când devin obligatorii și în ce situații pot fi aplicate amenzi

„Dincolo însă de aceste cifre statistice stau neputința, lipsa prevenției și a informării, inaccesibilitatea la schemele de tratament adecvate sau la strategiile terapeutice potrivite dar, mai ales, cercetarea și educația limitate în medicina personalizată. Tocmai de aceea, unele dintre principalele obiective ale Planului adoptat astăzi de Parlament îl constituie crearea unui fond de inovație în sănătate care poate oferi pacienților acces la cele mai noi terapii, utilizarea medicinei personalizate pentru prevenirea, diagnosticarea și tratamentul cancerului, ajustarea stilului de viață, introducerea unei politici de prevenţie completate cu alte măsuri care să îmbunătățească supraviețuirea și modul de viață al pacientului oncologic”, mai arată parlamentarul oltean.

Voiculescu şi-a felicitat colegii care au contribuit la modificarea legii.

„Felicitări doamnei senator Nicoleta Pauliuc pentru inițiativa legislativă “Dreptul de a fi uitat” dedicată bolnavilor de cancer, inițiativă care se înscrie în coordonatele “Planului național pentru prevenirea și combaterea cancerului” adoptat astăzi și pe care am îmbrățișat-o cu toții. Cu aportul domniei sale, bolnavii de cancer din România vor putea avea acces la serviciile medicale de specialitate în cel mai scurt timp, cu efort minim și cu cheltuieli reduse”, a conchis el.

- Publicitate-spot_img
reporter24
reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul Reporter24.info a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Următorul pas în dezvoltarea iniţiativei jurnalistice regio-locale reprezintă intrarea în portofoliul agenţiei Thinkdigital, începând din luna mai 2021. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri