AcasăACTUALVladimir Putin a anunțat că acceptă participarea voluntarilor la lupta împotriva forțelor...

Vladimir Putin a anunțat că acceptă participarea voluntarilor la lupta împotriva forțelor ucrainene

spot_img

Vladimir Putin a anunțat că mii de luptători din Orientul Mijlociu se vor alătura trupelor ruse în războiul din Ucraina.

La o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, ministrul Apărării Serghei Șoigu a declarat că în Orientul Mijlociu sunt 16.000 de voluntari care sunt gata să vină să lupte cu alături de forţele susţinute de ruşi în regiunea separatistă Donbass din estul Ucrainei.

”Dacă vezi că există acești oameni care vor de la sine, nu pentru bani, să vină să-i ajute pe oamenii care locuiesc în Donbass, atunci trebuie să le dăm ceea ce vor și să-i ajutăm să ajungă în zona de conflict”, a spus Putin, scrie Reuters.

Șoigu a mai propus ca rachetele Javelin și Stinger, de fabricație occidentală, care au fost capturate de armata rusă în Ucraina să fie predate forțelor Donbass.

”În ceea ce privește livrarea de arme, în special cele de fabricație occidentală, care au căzut în mâinile armatei ruse, susțin, desigur, posibilitatea de a le oferi unităților militare din republicile populare Lugansk și Donețk”, a precizat liderul rus. ”Te rog fă asta”, i-a spus el lui Șoigu.

Rusia a invadat Ucraina în data de 24 februarie, la scurt timp după ce Putin a recunoscut teritoriile separatiste ca state independente, într-o acțiune condamnată la nivel internațional ca fiind ilegală. Rusia spune că ”operațiunea militară specială” din Ucraina a fost un răspuns forțat la ceea ce numește genocid din partea Ucrainei împotriva vorbitorilor de limbă rusă din estul țării – un pretext respins de Kiev și Occident ca propagandă de război fără temei.

Șoigu a transmis că armata rusă intenționează să-și consolideze granița de vest după ceea ce el a descris ca fiind o creștere a unităților militare occidentale la granița cu Rusia.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri