AcasăACTUALVirgil Popescu, prezent la Termocentrala Rovinari, despre legea pensiilor: „Problema nu ține...

Virgil Popescu, prezent la Termocentrala Rovinari, despre legea pensiilor: „Problema nu ține de noi, ci de Ministerul Muncii”

spot_img

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat, vineri, cu ocazia unei vizite în județul Gorj, pentru aniversarea a 50 de ani de la punerea în funcțiune a Termocentralei Rovinari, că legea de reducere cu 13 ani a vârstei de pensionare în minerit și energie este o problemă a cărei rezolvare o poate da Ministerul Muncii. 

Virgil Popescu a vizitat și Cariera Roșia, cea mai mare din Europa de Est, postând ulterior,  pe pagina de socializare, că „este esențială pentru funcționarea optimă a Complexului Energetic Oltenia”.

Acesta consideră că în contextul crizei energetice, închiderea acestei cariere, dorită de ”așa zișii ecologiști gorjeni” este „o acțiune iresponsabilă, ”criminală”, chiar.

„Suntem preocupați să modernizăm activitatea CEO, o piesă importantă a sistemului energetic românesc” a scris Virgil Popescu pe Facebook.

La Rovinari, Virgil Popescu a dat o declarație scurtă privind Legea nr.197/2021, de reducere cu 13 ani a vârstei de pensionare în minerit și energie, afirmând că este o problemă care ține de Ministerul Muncii.

„Am avut discuții permanente cu sindicaliștii. Nu cred că din cauza Ministerului Energiei protestează. Au o problemă cu Legea 197 a pensiilor, dar nu ține de Ministerul Energiei, ci de Ministerul Muncii”, a precizat Popescu.

CITEȘTE ȘI: De când va furniza energie electrică centrala pe gaze naturale construită de Alro şi CE Oltenia

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri