AcasăACTUALVIDEO. Protest al angajaţilor Alro, în faţa Ministerului Energiei

VIDEO. Protest al angajaţilor Alro, în faţa Ministerului Energiei

spot_img

Sute de angajaţi ai Alro Slatina protestează, astăzi, în faţa sediului Ministerului Energiei din Capitală, din cauza creşterii preţului la energia electrică şi gaze naturale.

Protestul este organizat de membrii Federației Sindicale a Siderurgiștilor METAROM, membră a CNS Cartel ALFA, federaţie reprezentativă la nivel de sector metalurgie.

FSS METAROM are în componența sa sindicate de la următoarele societăți: Alro Slatina, TMK Artrom Slatina, Liberty Galați, Silcotub Tenaris Zalău, Industria Sârmei Câmpia Turzii, Donalam Călărași, Arcelor Mittal Hunedoara, Arcelor Mittal Roman, Oțelinox Târgoviște, Donalam Targoviste, Donasid Calarasi.

CITEŞTE ŞI: Se vinde casa din Târgu Jiu de unde Tudor Vladimirescu le-a vorbit pandurilor, înainte de a pleca spre Padeş

Protestatarii cer Ministrului Energiei si Guvernului să intervină pentru a stopa creșterea necontrolata a prețului la energia electrică și gaze naturale, care duce la închiderea de societăți din metalurgia românească, mare consumatoare de energie electrică și gaze, și implicit la desființarea locurilor de muncă.

Uzina pe care Alro SA o deţine în Slatina a redus producţia cu 70%, potrivit sindicaliştilor, din cauza preţului mare la energie.

Preşedintele Sindicatului Aluministul, Constantin Popescu, spune că nu mai puţin de 700 de angajaţi sunt în şomaj şi şomaj tehnic, numărul acestor urmând să se dubleze, până la finalul acestui an.

Compania a închis trei secţii de electroliză, în această primăvară.

„Numai la ALRO S.A am redus producția cu  70%, avem 700 de oameni în șomaj si șomaj tehnic urmând ca până la sfârșitul anului încă 1500 de oameni să părăsească întreprinderea. La Alum Tulcea societatea al cărei acționar majoritar este ALRO S.A am închis activitatea și peste 570 de oameni sunt în șomaj”, transmit sindicaliştii.

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri