AcasăACTUALVIDEO | Pregătire profesională a polițiștilor doljeni. Ce presupune programul derulat de...

VIDEO | Pregătire profesională a polițiștilor doljeni. Ce presupune programul derulat de IPJ

spot_img

O activitate de instruire a polițiștilor doljeni, cu privire la conducerea autovehiculelor în regim defensiv și în regim prioritar, a fost organizată, marți, de către IPJ Dolj. 

- Publicitate -

Acțiunea se înscrie în seria activităților derulate în cadrul unui program care să răspundă nevoilor de pregătire ale poliţiştilor, menționează IPJ Dolj.

Acest program este structurat pe module de câte cinci zile, în care se desfăşoară şedinţe de instruire corespunzătoare celor patru domenii de bază: pregătire fizică şi autoapărare, pregătire tactică, pregătire auto şi tragere cu armanentul din dotare.


Astăzi, Craiova, a avut loc o activitate de instruire a polițiștilor doljeni cu privire la conducerea autovehiculelor în regim defensiv și în regim prioritar, pe pista de antrenament pusă la dispoziție de către Aeroportul Craiova, partener instituțional.

„Programul de instruire este menit să asigure dobândirea competențelor practice necesare pentru conducerea și manevrarea autovehicului în condiții de siguranță pe drumurile publice, atât în regim de circulație normal, cât și în regim de circulație prioritar impus de situații deosebite.

Pregătirea specifică se realizează prin programe de pregătire în mod diferențiat, pe două niveluri, după cum urmează:


nivelul I – parcurgerea unor programe de pregătire pentru personalul care conduce ocazional , iar nivelul II – parcurgerea unor programe de pregătire pentru personalul care conduce frecvent autospeciale cu regim de circulație prioritară, în vederea îndeplinirii unor activități sau misiuni specifice.

Acesta cuprinde un modul teoretic și unul practic, cel din urmă fiind posibil numai după finalizarea celui teoretic

Nivelul I al programului de pregătire specifică se centrează pe conducerea defensivă şi cuprinde cel puţin următoarele teme: atitudinea la volan, pregătirea deplasării, deplasarea, aderenţa, accelerarea şi frânarea, inerţia, sisteme de siguranţă, controlul derapajului, tehnici de conducere defensivă, practici periculoase la volan, proceduri în caz de accident

Nivelul II al programului de pregătire specifică este axat pe conducere sportivă şi elemente de pilotaj, în raport cu misiunile specifice ale MAI şi cuprinde cel puţin următoarele teme: tehnica negocierii corecte a virajelor, menţinerea autovehiculului pe traiectoria corectă la viteză crescută, frânarea de urgenţă la limită, exerciţii de îndemânare specifice”, arată IPJ Dolj.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Accident în Râmnicu Vâlcea. Trafic rutier blocat

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri