AcasăACTUALVIDEO | Necazul doljeanului care a dat de gaze în grădina casei....

VIDEO | Necazul doljeanului care a dat de gaze în grădina casei. A rămas dator cu 20.000 lei

spot_img

Angajaţii unei firme specializate efectuează, începând de joi, lucrări pentru astuparea unui puţ forat în satul Bîzdîna, comuna Calopăr, judeţul Dolj, unde au ţâşnit gaze şi a izbucnit un incendiu.

Prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu, a menționat că, după rezolvarea situației din prezent, se va propune efectuarea unor studii de specialitate pentru identificarea unor potenţiale resurse naturale de gaz în zona afectată.

Vineri, reprezentanții Prefecturii Dolj au anunțat că s-a reușit cimentarea puțului.

„Specialiștii de la ISU Dolj sunt tot acolo pentru a se asigura ca nu mai sunt scăpări de gaze”, informează Prefectura Dolj.

Incendiul în satul Bîzdîna s-a produs prin arderea gazelor evacuate pe cale naturală dintr-un puţ destinat alimentării cu apă pentru uzul gospodăresc, forat de un localnic, la adâncimea de circa 75 de metri.

CITEȘTE ȘI: Se cere îndepărtarea monumentului dedicat „eroilor” fostei Securități

După izbucnirea incendiului, focul, care a ars câteva zile, a fost permanent supravegheat de către pompieri.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Calopăr a hotărât contractarea în regim de urgenţă a unei firme specializate pentru cimentuirea/astuparea puţului forat.

Costul lucrării este de aproximativ 20.000 de lei.

Factura va fi achitată din bugetul local, urmând ca banii să fie ulterior recuperați de la proprietar, întrucât doljeanul a săpat puțul fără a avea o autorizație în acest sens.

Conform legii, la săparea unui puț de adâncime, chiar dacă este în curtea proprie, este obligatoriu să fie obținute avize de la administrația publică locală și de la Apele Române.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri