AcasăACTUALVIDEO | Măsuri de siguranță la Târgul de Crăciun Craiova, după ce...

VIDEO | Măsuri de siguranță la Târgul de Crăciun Craiova, după ce bucăți de tencuială de pe Prefectura Dolj au căzut în apropierea turiștilor

spot_img

Bucăți de tencuială s-au desprins, luni seara, de pe clădirea Palatului Administrativ din Craiova, unul dintre participanții la Târgul de Crăciun semnalizând incidentul. Pompierii au revenit în zonă, marți, pentru o verificare mai atentă a imobilului, autoritățile luând măsuri suplimentare de siguranță. 

Acesta a sunat la 112 și a sesizat că se desprind bucăți de tencuială de pe clădirea Palatului Administrativ, în apropierea bradului amplasat de către organizatorii Târgului de Crăciun din Craiova.

Pompierii au mers la locul indicat, raportând că nu au constatat căderi de tencuială după sosirea la locul indicat.

blank

Între timp, pentru siguranța persoanelor care ajung la Târgul de Crăciun, reprezentanții Prefecturii Dolj au cerut Poliției Locale Craiova să îndepărteze bucățile care deja căzuseră și să delimiteze zona respectivă.

„Pompierii s-au deplasat la sediul Prefecturii Dolj cu o autoscară, au făcut o recunoaștere în teren și au raportat că nu au constatat căderi de tencuială după sosirea la fața locului, drept urmare misiunea s-a încheiat fără intervenție.

În același timp, Instituția Prefectului Dolj, prin administratorul clădirii, a solicitat imediat sprijinul Poliției Locale pentru degajarea zonei de bucățile de tencuială și asigurarea securității, astfel că au fost amplasate garduri metalice și benzi de delimitare-avertizare pentru a evita producerea unor incidente grave”, menționează, într-un comunicat de presă, reprezentanții Prefecturii Dolj.

blank

Marți dimineață, pompierii doljeni au revenit pentru verificarea clădirii, Prefectura Dolj solicitând acest lucru.

„Doi subofițeri cu o autoscară verifică la această oră jgheaburile și este dată jos tencuiala aflată în pericol să cadă. De asemenea, se va proceda la extinderea zonei securizate și vor fi montate garduri de delimitare pe întreg trotuarul din fața instituției și din lateral, până când va fi eliminat orice pericol”, mai spun reprezentanții Prefecturii Dolj.

CITEȘTE ȘI: Aeroportul Internațional Craiova, RECORD de pasageri în luna august 2022. Câți călători au fost înregistrați anul trecut

Nicio persoană nu a fost rănită, luni seara.

Instituția Prefectului Dolj nu a beneficiat de la construire (1907-1913) și până în acest moment de lucrări de consolidare și reabilitare.

Palatul Administrativ este prins într-un proiect de reabilitare totală.

blank

Valoarea proiectului “Consolidare, reabilitare, modernizare și eficientizare energetică a clădirii Palatului Administrativ al județului Dolj, monument istoric de interes național” se ridică la aproape 35 milioane lei, fără TVA.

Fondurile vin prin Programul Național de Redresare și Reziliență, iar cheltuielile neeligibile urmează a fi suportate de Ministerul de Interne. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri