AcasăACTUALVIDEO. Jurnalistul Radu Banciu, reacţie la cazul Simona Halep: Nu suntem o...

VIDEO. Jurnalistul Radu Banciu, reacţie la cazul Simona Halep: Nu suntem o naţiune care să-şi permită să dea jos de pe piedestal astfel de personaje

spot_img

Jurnalistul Radu Banciu a avut o reacţie savuroasă, ca de obicei, în emisiunea sa de la PrimaSport, pe marginea anunţului că Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă.

Banciu a făcut o comparaţie cu situaţia Andreei Răducan, care de asemenea a fost depistată pozitiv la un control antidoping la Olimpiada din anul 2000, dar acest lucru a fost întotdeauna ignorat de publicul larg din România.

CITEŞTE ŞI: Halep, suspendată provizoriu după ce a fost depistată cu o substanţă interzisă: “Mă simt bulversată total şi trădată”

„Din fericire, e pe final de carieră Simona. Mai dificil ar fi fost dacă venea controlul ăsta, să zicem, după Rolan Garros sau după Wimbledon. Acum a venit după un US Open unde oricum cariera ei era deja în declin. Ne duce cu gândul la situaţia Andreei Răducan, pe care până la urmă românii au acceptat-o aşa cum era, cu piramidonul ăla sau ce luase ea. Nu cred că suntem o naţiune care să-şi permită să dea jos de pe piedestal astfel de personaje. Noi n-avem cultura sportivă, n-avem onestitatea necesară şi n-avem nici cunoştinţele”, spune Banciu.

@primasport.ro #foryou #fy #foryoupage #fyp #viral #looksport #5pasidebine #banciu ♬ sunet original – PrimaSport

Acest lucru se întâmplă deja. Sponsorii o apără pe Simona Halep. Regulamentul antidoping nu face diferența între a te dopa intenționat sau fără știința ta.
Banca Transilvania i-a transmis vineri seară: „Curaj, Simona!”, iar Dedeman i-a spus: „Mereu alături de tine!”.

Campiona susține că nu a consumat nimic interzis, cu știința ei. Regulamentul WADA, agenția mondială antidoping, face participantul la întreceri responsabil pentru tot ce se găsește în corpul său, „ca să asigure dreptul fundamental al sportivilor de a concura într-o competiție fără dopaj”, conform codului internațional.

CITEŞTE ŞI: Roxadustat, substanţa la care a fost depistată pozitiv Simona Halep, stimulează oxigenarea în sânge. Cum poate fi procurată

Simona Halep a anunţat, vineri, în social media, că a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă, roxadustat. “Voi lupta până la capăt pentru a dovedi că nu am luat niciodată cu bună ştiinţă vreo substanţă interzisă”, a precizat fostul lider WTA.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri