AcasăACTUALVIDEO. Investiţii considerabile, în acest an, pentru dotarea Spitalului Județean Slatina

VIDEO. Investiţii considerabile, în acest an, pentru dotarea Spitalului Județean Slatina

spot_img

Spitalul Județean Slatina beneficiază și anul acesta de investiții considerabile în aparatură modernă, finanțate cu ajutorul fondurilor europene, dar și din bugetul propriu al Consiliului Județean Olt.

- Publicitate -

În cadrul proiectului cu finanțare europeană „Îmbunătățirea capacității de gestionare a Covid-19, la Spitalul Județean de Urgență Slatina”, sunt livrate sau în curs de livrare echipamente medicale în valoare de peste 15,1 milioane lei, iar până la sfârșitul anului va sosi aparatură de încă 25 milioane lei.

Printre aparatura în curs de licitație, cele mai valoroase echipamente medicale sunt: o linie laparoscopică pentru secția chirurgie generală, 5  aparate_radiologice RX mobile și fixe, 2  Ecografe portabile,  Analizor biochimie, 60 de Monitoare funcții vitale, 4 Aparate ventilație mecanică, 55 Seringi automate,  Sistem videoendoscopic urologie, Trusa de videoendoscopie digestivă cu accesorii (videogastroscop, videocolonoscop, accesorii pentru endoscopie digestivă, accesorii pentru ERPCP),  2 Aparate anestezie, 2 Mese operație.


„De proiectul în valoare de 8 milioane de euro, finanțat în cadrul POIM beneficiază toate secțiile spitalului, inclusiv cele exterioare de la Scornicești și Drăgănești. Amintim totuși, secțiile ATI, Pneumologie, Laboratorul de Radiologie și Imagistică, Cardiologie, Hemodializă, Urologie, Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie, Oftalmologie, ca principalele secții dotate cu aparatură importantă”, se arată într-un comunicat.

O contribuție importantă la dotarea și modernizarea Spitalului Județean o are Consiliul Județean Olt, alocând, anul acesta, peste 10 milioane de lei din bugetul propriu și finalizând proiectul prin care a atras 4 milioane lei, fonduri europene, pentru Dotarea Unității de Primiri Urgențe, în urma căruia SJU Slatina a fost dotat, printre altele, cu un computer tomograf nou, două aparate radiologice, videobronhoscop și electrocauter.

CITEŞTE ŞI: Primarul din Balş, întâlnire cu cetăţenii dintr-un cartier al oraşului


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri