AcasăACTUALVIDEO: Exploatare de agregate minerale în mod ilegal în judeţul Dolj. Dosar...

VIDEO: Exploatare de agregate minerale în mod ilegal în judeţul Dolj. Dosar penal pentru administratorul unei firme din Filiaşi

spot_img

O societate comercială din Filiaşi, judeţul Dolj, este acuzată că a excavat și extras din albia râului Jiu, aproximativ 289 mc de nisip și pietriș, fără a avea permis de exploatare emis de către Agenția Națională pentru Resursele Minerale. O altă unitate din Dobreşti a fost amendată pentru că nu a respectat perimetrul de exploatare.

Potrivit IPJ Dolj, un agent economic din orașul Filiași este acuzat de poliţiştii doljeni că ar fi excavat și extras din albia minoră a Jiului, aproximativ 289 mc de nisip și pietriș, fără a deține permis de exploatare emis de către Agenția Națională pentru Resursele Minerale.

“În aces caz, poliţiştii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de activităţi de exploatare a agregatelor naturale fără permis de exploatare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.


De asemenea, în cadrul verificărilor la punctul de lucru al unui agent economic din comuna Dobrești, județul Dolj, s-a constatat că societatea nu a respectat condiţiile din actele de reglementare pentru exploatarea agregatelor naturale, în sensul că nu a fost respectat perimetrul de exploatare menţionat în autorizaţia de mediu.

“Societatea comercială a fost sancționată contravențional, conform prevederilor OUG 195/2005, privind protecția mediului, cu amendă în valoare de 100.000 de lei”, a mai spus Sadoveanu.

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, cu sprijinul reprezentanților din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, Administraţiei Bazinale de Ape Banat şi Administraţiei Bazinale de Ape Mureş, au desfăşurat, în judeţul Dolj, o acţiune pentru prevenirea și combaterea fraudelor din domeniul exploatării agregatelor minerale.


CITEŞTE ŞI: Fonduri de 150 milioane euro pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în spitale

În cadrul acţiunii, au fost verificate 11 societăţi comerciale din domeniul exploatării agregatelor minerale, din judeţ și au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 620.000 de lei şi au fost confiscați 2.069 de lei.

Totodată, a fost dispusă măsura complementară de suspendare a activităţii de exploatare a agregatelor pentru patru operatori economici, până la obţinerea documentaţiilor de reglementare. De asemenea, poliţiştii de la investigarea criminalității economice au constatat trei infracţiuni.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri