AcasăADMINISTRAŢIEVIDEO. Câţi bani a făcut Primăria Caracal din vânzarea fostelor puncte termice....

VIDEO. Câţi bani a făcut Primăria Caracal din vânzarea fostelor puncte termice. Primarul a anunţat la ce vor fi folosite fondurile

spot_img

Primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, a anunţat câţi bani a luat primăria din vânzarea fostelor centrale termice din oraş. Încasările au depăşit aşteptările autorităţilor, iar banii vor fi folosiţi în proiecte propuse de cetăţeni.

- Publicitate -

Primăria Municipiului Caracal a reușit la licitație să obțină pentru aceste structuri dezafectate prețuri mai mari decât cele estimate de evaluatori.

„Dorim să dăm o față nouă orașului, curată și plăcută pentru cetățeni, motiv pentru care ne implicăm activ în găsirea de soluții eficiente și aplicabile imediat. Am scos la licitație fostele centrale termice, dezafectate de mai bine de un deceniu, noii proprietari fiind obligați să igienizeze zona unde sunt amplasate și să intervină cu lucrări de reabilitare astfel încât să nu mai vedem aceste ruine prin oraș”, a declarat Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal.


CITEŞTE ŞI: Colectare selectivă a gunoiului la Caracal, din 1 martie. Primarul, întâlniri cu cetăţenii pentru a explica mecanismul

Peste 700.000 lei este suma pe care Primăria Caracal a obţinut din vânzarea fostelor puncte termice.

„Mai sunt două de vânzare, care încă nu au fost adjudecate. Cu toate astea, preţurile pe care noi le-am obţinut sunt mult mai mari decât ceea ce am scontat. Adică, ne vom duce undeva la peste 700.000 de euro, faţă de 420.000 cât era scontat. Suntem mulţumiţi de treaba pe care am făcut-o pentru că avem nevoie de banii pe care i-am obţinut din aceste lucruri părăginite. Ne pare rău că nu se iau măsuri ca şi alte locaţii care aparţin statului român, care sunt degradate, sau terenuri neîngrijite, nu se dau UAT-urilor ca să le valorifice pentru că în felul ăsta aceste obiective vor fi puse în valoare”, a mai spus Doldurea.


Fondurile vor fi folosite, mai spune primarul, pentru implementarea unor proiecte propuse chiar de cetăţeni.

„Banii îi vom justifica în faţa cetăţenilor şi vom spune efectiv ce facem cu ei. De fapt, cred că unul dintre punctele care urmează după aprobarea bugetului va fi să solicităm cetăţenilor să facem acea bugetare participativă. Cetăţenii să ne spună ce nevoi au în diferite cartiere, cum văd ei lucrurile şi dacă pot să facă anumite proiecte, iar primăria să-i susţină”, a conchis Ion Doldurea.

CITEŞTE ŞI: Un lider PSD îl critică pe ministrul Energiei, după isteria de la benzinării

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri