AcasăECONOMIEVIDEO | Angajaţii TMK Slatina au ieşit din nou în stradă. Pichet...

VIDEO | Angajaţii TMK Slatina au ieşit din nou în stradă. Pichet la Guvern

spot_img

Aproximativ 300 de angajaţi TMK Slatina protestează, joi, în faţa sediului Guvernului României, după ce derogarea emisă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) de la sancţionarea societăţilor cu capital rusesc de care beneficia compania se apropie de expirare.

- Publicitate -

Protestatarii reclamă că nu s-a reuşit deblocarea conturilor TMK Artrom de către Guvernul României prin emiterea Ordonanţei de urgenţă promisă, în vederea efectuării de plăţi esenţiale pentru continuarea activităţii comerciale a societăţii, respectiv pentru plata drepturilor salariale ale angajaţilor, plata furnizorilor şi a instituţiilor de credit.

Ei mai reclamă şi că nu s-a intervenit pentru scăderea preţului energiei electrice la un nivel rezonabil pentru continuarea activităţilor specifice de producţie, un alt factor de risc ce afectează grav întreaga economie.


În luna aprilie, TMK Artrom a primit de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) o derogare de la decizia de sancţionare a societăţilor cu capital rusesc, prin care societatea care activează la Slatina şi Reşiţa a putut să facă, printre altele, importuri şi achiziţii necesare pentru activitatea economică.

TMK Artrom avea conturile blocate ca urmare a sancţiunilor impuse Rusiei şi oamenilor de afaceri apropiaţi Kremlinului. Printre aceştia se numără patronul TMK, Dimitri Aleksandrovici Pumpianski, care între timp ar fi cedat acţiunile.

CITEŞTE ŞI: FOTO | Un pistol de calibrul 9 mm, găsit asupra unui bărbat fără adăpost, în Craiova. Arma fusese adusă din Franţa


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri