AcasăADMINISTRAŢIEViceprimarul Slatinei, Alexandru Berechet, declaraţie la emisiunea "Reporter 24" despre stadiul investiţiei...

Viceprimarul Slatinei, Alexandru Berechet, declaraţie la emisiunea „Reporter 24” despre stadiul investiţiei de pe strada Tunari

spot_img

Lucrările de supralărgire a străzii Tunari din Slatina vor fi finalizate, în primăvara anului viitor, potrivit viceprimarului Alexandru Berechet.

Prezent luni seară la emisiunea „Reporter 24”, Berechet a explica că, în prezent, în zonă lucrează angajaţii operatorilor de utilităţi.

VEZI ŞI: Silvia Tăbuşcă, specialist în combaterea traficului de persoane: Statul român încalcă obligaţii internaţionale şi standardele de protecţie a refugiaţilor (VIDEO)

„Trebuie ca până în primăvară să terminăm acest proiect. Este vorba despre supralărgirea străzii Tunari. În momentul de faţă, lucrările sunt sistate deoarece Compania de Apă lucrează la reţeaua de apă şi canalizare, iar cei de la Distrigaz sunt în proces de avizare pentru schimbarea conductelor de gaze. După ce îşi finalizează ei lucrările, noi vom veni cu un strat de asfalt, iar după perioada de iarnă, în primăvară, să încheiem lucrările acolo, să redăm strada în folosinţă”, a explicat viceprimarul Slatinei.

Prin reabilitarea străzii Tunari, dimensiunea trotuarelor existente va fi reduse astfel încât vor putea fi amenajate noi locuri de parcare şi carosabilul lărgit. Totodată, strada va fi sistematizată, în acord cu valorile ridicate de trafic pentru noul restaurant McDonald’s şi Parcul Tineretului.

Valoarea totală a investiţiei este 1.701.406,78 lei, fără TVA. Lucrarea ar urma să fie executată în cinci luni, de la începere.

Investiţia este realizată în cadrul contractului-cadru încheiat de municipalitate cu mai multe firme de construcţii. În total, potrivit contractului-cadru, în perioada 2019 – 2023, vor fi reabilitate 108 străzi.

„Pe lângă supralărgire, se vor câştiga şi câteva locuri de parcare. Trotuarele sunt modernizate, sunt refăcute. Terenul câştigat pentru stradă este din fosta unitate militară. Acolo vom avea şi un nou investitor, vom avea o bandă pentru drive-ul celor de la KFC”, a mai declarat Alexandru Berechet.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri