AcasăACTUALVariola maimuței nu este precum HIV-ul, dar bărbații gay și cei bisexuali...

Variola maimuței nu este precum HIV-ul, dar bărbații gay și cei bisexuali sunt expuși riscului nejustificat de stigmatizare

spot_img

Subiectul a atras un interes morbid din partea publicului și a mass-media. Noile boli infecțioase ciudate, cu care publicul nu este familiarizat, cum ar fi variola maimuței, pot genera o reacție disproporționată de teamă în rândul populației.

- Publicitate -

Parțial, asta se datorează naturii sale „exotice”, fricii că este contagioasă și percepției că se răspândește rapid și invizibil în rândul populației. Cazurile mai recente de variolă a maimuței nu au avut legătură cu anumite călători în țări în care boala este endemică, ceea ce indică posibilitatea ca boala să se fi răspândit discret în rândul populației cu ceva timp înainte de a fi detectată.

Multe dintre cazurile raportate recent, dar nu toate, au fost înregistrate la bărbați homosexuali, bisexuali și alți bărbați care întrețin relații sexuale cu bărbați. O situație cât se poate de regretabilă deoarece dă naștere unui pericol real în ceea ce privește o și mai mare stigmatizare a acestui grup.


“Trebuie să transmitem mesajul că variola maimuței nu este o boală a bărbaților care au relații sexuale cu bărbați. Nu are legătură cu sexualitatea: oamenii sunt predispuși la infectare prin contact fizic apropiat, care nu este neapărat de natură sexuală”, scriu cei de la The Conversation, Ediția internațională.

CITEŞTE ŞI: Poliţist muşcat de un tânăr pe care încerca să-l imobilizeze

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri