AcasăPOLITICĂVanghelie mărturiseşte că l-a turnat pe Ponta la Băsescu: Era o perioadă...

Vanghelie mărturiseşte că l-a turnat pe Ponta la Băsescu: Era o perioadă în care Ponta, împreună cu Maior, conduceau

spot_img

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, susține că a mers la Traian Băsescu, pe vremea când acesta era președinte și la informat în legătură cu ce se pregătea împotriva sa, Vanghelie spune că Traian Băsescu a folosit informațiile pe care i le-a furnizat doar în favoarea sa, ca să-și negocieze poziția cu Victor Ponta, fostul premier PSD și George Maior, directorul SRI de la acel moment.

Fostul primar a mai spus că justiția din România este un dezastru, creat pe vremea lui Băsescu și că oricine deranjează poate ajunge la pușcărie.

CITEŞTE ŞI: Microfonul lui Băsescu, tăiat în Parlamentul European după ce a spus „câțiva premieri ai UE s-au pus în slujba lui Putin”

Marian Vanghelie spune că s-a întâlnit cu Traian Băsescu și i-a dat informații despre ceea ce pregăteau Victor Ponta și George Maior, fostul director SRI, împotriva sa. El spune că a sperat ca Băsescu să ia măsuri și să remedieze situația, însă acesta nu a făcut nimic. Vanghelie este de părere că Traian Băsescu s-a folosit de informațiile pe care i le-a furnizat ca să-și negocieze propriile interese.

„A luat informațiile și s-a folosit de ele. Negocia pentru el”

„Am fost la Traian Băsescu, m-am văzut cu el. Era o perioadă în care Ponta, împreună cu Maior, conduceau. Era dezastru. În PSD nu aveai cu cine să vorbești. Se întâmplaseră problemele cu fratele lui Băsescu. Se crease o echipă de forță împotriva lui Băsescu. M-am dus pentru că eram îngrozit de ce se întâmpla. Și nu eram singurul. M-am dus considerând că voi fi util, i-am dat informații crezând că va lua decizii. Părerea mea e că nu a luat nicio decizie. A luat informațiile și s-a folosit de ele. Negocia pentru el, așa cred. Am înțeles jocul respectiv”, a explicat Marian Vanghelie.

VEZI ŞI: Silvia Tăbuşcă, specialist în combaterea traficului de persoane: Statul român încalcă obligaţii internaţionale şi standardele de protecţie a refugiaţilor (VIDEO)

El spune că Traian Băsescu l-ar fi putut înlocui pe George Maior de la conducerea SRI, însă nu a făcut nimic.

„Avea puterea să schimbe lucruri, ar fi putut să-l schimbe pe Maior. Atunci se făcuse niște echipe și lucrau doar pentru ei personal. Desființarea SIIJ s-a făcut pentru că s-au speriat. Oamenii de la DNA au dat informații exacte cu ce se întâmpla acolo”, a spus Marian Vanghelie.

Continuare, pe evz.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri