AcasăACTUALVaccinări fictive în Dolj: Un medic și alți cinci bărbați, reținuți în...

Vaccinări fictive în Dolj: Un medic și alți cinci bărbați, reținuți în urma descinderilor efectuate miercuri

spot_img

Un medic din comuna Seaca de Câmp și alți cinci intermediari au fost reținuți, miercuri, în urma descinderilor care au avut loc în județul Dolj. Aceștia sunt bănuiți de comiterea infractiunilor de înșelăciune, complicitate la înşelăciune, fals informatic și instigare la fals informatic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu, din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada mai 2021 – pezent, femeia de 44 de ani, din comuna Seaca de Câmp, în calitate de medic, ar fi înregistrat în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, mai multe persoane din județul Dolj, ca fiind vaccinate, deși în realitate acest lucru nu s-a realizat.

De asemenea, în urma probelor administrate, au fost identificate persoane care ar fi instigat-o pe femeia în cauză ca, prin prisma calității deținute, să introducă în sistemul informatic Registrul Electronic National al Vaccinărilor date informatice necorespunzătoare adevărului cu privire la imunizarea prin vaccinare împotriva virsului SARS-Cov 2, având ca urmare eliberarea unor adeverinţe de vaccinare nereale.

„În urma percheziţiilor, au fost identificate și ridicate înscrisuri, suporți optici și dispozitive electronice, care pot constitui mijloce de probă în dosarele penale. 17 persoane au fost conduse la sediul pentru audieri. În baza probatoriului administrat, 6 persoane au fost reținute de poliţişti, pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj”, a declarat Sadoveanu.

Astaăzi, cele șase persoane urmează să fie prezentate Judecătoriei Calafat, cu propunere de arestare preventivă.

În dimineața zilei de ieri, polițiștii de la economic au efectuat 36 de percheziții domiciliare, în județul Dolj, la persoane bănuite de înșelăciune și fals informatic.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Campanie de testare pentru depistarea hepatitelor virale B şi C, în Olt. 32 de medici de familie pot face teste

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri