AcasăECONOMIEUnul dintre parcurile comerciale din Slatina îşi montează panouri fotovoltaice pe acoperiş...

Unul dintre parcurile comerciale din Slatina îşi montează panouri fotovoltaice pe acoperiş pentru reducerea costurilor cu energia

spot_img

Cometex, dezvoltator imobiliar de parcuri retail care are un astfel de parc şi în Slatina, lângă Kaufland Nicolae Titulescu, a primit o finanțare de la Innovation Norway pentru echipamente de producere a energiei regenerabile având ca obiectiv reducerea amprentei de carbon.

În urma unui proces de selecție, compania a primit o finanțare, pentru proiectele în valoare de 1,2 milioane euro de implementare a panourilor fotovoltaice, din care 50% reprezintă fonduri nerambursabile.

CITEŞTE ŞI: Dogecoin, creştere spectaculoasă după ce Musk a cumpărat Twitter

Panourile solare vor acoperi o suprafață de 14.444 mp și vor avea o capacitate instalată de 998,40 Kw. Acestea au început să fie implementate din luna septembrie a acestui an, în parcurile de retail Cometex din Slatina, Brăila, Ploiești, Galați, Turda și Brașov.

Cometex deține opt parcuri de retail în Giurgiu, Slatina, Satu Mare, Turda, Deva, Huși, Câmpina, Turnu Măgurele și două centre comerciale în Brașov și Suceava.

Compania a dezvoltat și 13 magazine de tip „stand alone” Altex în București (Orhideea, Titan), Arad, Bistrița, Brăila, Galați, Piatra Neamț, Ploiești, Suceava, Timișoara, Lugoj, Chiajna, Reșița.

În următorii doi ani, planul de dezvoltare al companiei cuprinde peste 20 de proiecte de retail, depășid astfel cifra de 200.000 mp de suprafață închiriabilă, dar și intrarea companiei pe proiecte rezidențiale.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri