AcasăACTUALUniversitățile vor putea organiza cursuri online începând cu această toamnă

Universitățile vor putea organiza cursuri online începând cu această toamnă

spot_img

Guvernul a aprobat, joi, o ordonanță de urgență prin care se legalizează cursurile online în universități, începând cu anul universitar 2022-2023. 

- Publicitate -

Agenția responsabilă cu standardele în învățământul superior, ARACIS, va elabora standardele necesare în acest sens.

„Până acum, legea Educației definea spațiul universitar prin prezența nemijlocită simultană a studenților și a cadrelor didactice. Prin această schimbare de paradigmă aprobată astăzi de Guvernul României, universitățile, pe baza respectării unor standarde de calitate care vor fi elaborate imediat după publicarea acestei ordonanțe în Monitorul Oficial de către ARACIS, să organizeze astfel încât încă din toamna acestui an în funcție de domeniu, având câte un specific pronunțat pe fiecare domeniu, diferențe între socio-umane învățământ de arte sau învățământ superior medical vor putea să organizez aceste activități online. Este o schimbare importantă,” a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.


CITEȘTE ȘI: O nouă serie de specialişti în Agricultură a absolvit USAMV Slatina

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri