AcasăACTUALUniversitatea din Craiova, excelență academică recunoscută la nivel internațional. Instituția a primit...

Universitatea din Craiova, excelență academică recunoscută la nivel internațional. Instituția a primit scor bun la capitolul veniturilor atrase din mediul economic

spot_img

Universitatea din Craiova a fost clasată în intervalul 1501+ în Times HigherEducation World University Ranking, unul dintre cele mai prestigioase topuri ale universităților din întreaga lume, anunță reprezentanții instituției. 

În cadrul clasamentului actual au fost clasificate 1.799 de universități.

Ediția 2023 a clasamentului a fost publicată, astăzi, online, și va fi lansată oficial în cadrul evenimentului World Academic Summit, desfășurat la Universitatea New York.

Clasamentul actual al Times Higher Education colectează date din anul academic 2019-2020 și folosește un set de 13 indicatori de performanță organizați pe cinci direcții care analizează activitatea didactică ( 30%), activitatea de cercetare (30%), citările științifice (30%), deschiderea internațională (7.5%) și venituri atrase din mediul economic (2.5%). Universitatea din Craiova a obținut un scor general de 10.4 puncte, cel mai bine fiind clasată la capitolul venituri atrase din mediul economic, unde se află pe locul 1.310 în lume”, arată un comunicat de presă al Universității din Craiova.

CITEȘTE ȘI: INTERVIU | Expert în securitate: Rusia nu se oprește din agresiuni în raport cu Ucraina și în raport cu Occidentul de bună voie

World University Ranking (WUR) a fost înființat în anul 2004 și este, în prezent, unul dintre cele mai importante clasamente globale ale excelenței academice.

De asemenea, anul acesta, Universitatea din Craiova mai este prezentă și în celelalte două ranking-uri importante: Shanghai Ranking for Academic Subjects, unde se află în intervalul 400 – 500 în Domeniul Matematică, și QS World University Rankings, un alt clasament global, în care ocupă o poziție în grupa 1400+ (clasament în care sunt clasificate doar 6.000 de universități la nivel mondial).

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri