AcasăACTUALUnirea Principatelor Române, celebrată și la Craiova. Un militar și-a cerut iubita...

Unirea Principatelor Române, celebrată și la Craiova. Un militar și-a cerut iubita în căsătorie

spot_img

„Mica Unire” a fost marcată și în municipiul Craiova, unul dintre militarii prezenți la eveniment cerându-și iubita în căsătorie înainte de a începe ceremonia. 

- Publicitate -

Evenimentul a avut loc în centrul municipiului Craiova.

Cu câteva minute înainte de a începe ceremonia dedicată Zilei Micii Uniri, unul dintre militarii prezenți la paradă și-a cerut iubita în căsătorie.


O ceremonie militar–religioasă dedicată celebrării Zilei Unirii Principatelor Române a avut loc și la Craiova.

Cei 163 ani trecuți de la Mica Unire au fost marcați fără hora tradițională, din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, în prezența oficialităților locale și județene.

Totodată, au fost depuse individual jerbe de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa AI Cuza.

La 24 ianuarie 2022 se împlinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române. Cunoscut şi sub numele de “Mica Unire”, acest eveniment major este considerat a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român.

Acest eveniment a avut loc după ce, la 5/17 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales în unanimitate domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie/5 februarie, a fost ales şi domn al Munteniei.

Cu acest prilej, Vasile Alecsandri a scris Hora Unirii, publicată pentru prima dată în 1856, în Steaua Dunării, revista lui Mihail Kogălniceanu, titlul original fiind Hora Unirei.


Ţelul comun de unire a românilor într-un singur stat a fost atins la 1 decembrie 1918, când a avut loc Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Sursă foto: Facebook Oltenia TV.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | George Simion, stropit cu cerneală în timpul unui eveniment dedicat Zilei Unirii

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri