Connect with us

Uncategorized

Îngrijirea dentară a animalelor de companie în clinica din Suceava

Publicat

în

Periajul regulat al dinților este fundamental pentru sănătatea orală a oamenilor. Însă la câini, atât timp cât respirația nu este deranjantă și dinții sau gingiile lor nu sunt vizibil deteriorate, igiena orală a acestora nu este o preocupare frecventă pentru proprietari. Este acest lucru justificat?

De ce este importantă igiena orală şi la animalele de companie?


Anumite rase de câini, în special cele de dimensiuni mici, au o predispoziție naturală de a avea placă dentară și tartru care se depun pe smalțul dinților și se strecoară între dinte și gingie. Acest fenomen, care se numește „boală parodontală”, provoacă respirație urât mirositoare, slăbirea dinților și infecții.

Unii câini își pot pierde aproape toți dinții dacă igiena orală nu este menținută în mod regulat. Mirosurile legate de tartru și infecțiile nu sunt plăcute pentru câine sau pentru cei din jur. Problemele dentare sunt întotdeauna însoțite de durere, chiar dacă patrupedul nu le exprimă. Rasele în principal vizate sunt: ​​pudelii, yorkshires, bichonii, shih-tzus, dar întreținerea regulată a gurii este recomandată pentru toate rasele.

Cum se poate menține igiena orala la câine?


Ca și în cazul oamenilor, sănătatea bucală vine din spălarea dinților în mod regulat. Dacă patrupedul a fost obișnuit de la o vârstă fragedă, va fi mai ușor. Dinții vor trebui spălați cu pastă de dinți potrivită pentru câini, o dată sau de două ori pe săptămână. Cu toate acestea, spălatul dinților poate deveni o sursă de stres atât pentru stăpân, cât și pentru câine, mai ales dacă patrupedul nu a fost obișnuit cu această operaţiune de la o vârstă fragedă.

Dacă în ciuda tuturor măsurilor, tartrul este tot acolo, ce trebuie făcut?

Când cantitatea de tartru este prea importantă, indepărtarea poate fi efectuată în cabinet veterinar Suceava. Scalarea se efectuează cu un dispozitiv cu ultrasunete. Această operație necesită o imobilitate absolută a câinelui pentru o lungă perioadă de timp – se poate face numai sub anestezie generală. Este, de asemenea, momentul, dacă este necesar, ca medicul să extragă dinții slăbiți sau deteriorați, deci dureroși, și, eventual, de a practica cusături pentru a ajuta gingiile să se vindece.

Nu există o vârstă definită pentru efectuarea îngrijirii dentare. La câinii de rase mici, tartrul poate apărea foarte devreme (înainte de vârsta de 6 luni). Unii câini au deja placa dentară pe dinții de lapte. Va trebui efectuat un detartraj de la vârsta de 2 sau 3 ani, în timp ce alții vor primi primul ajutor în jurul vârstei de 7 sau 8 ani, uneori chiar mai târziu.

Adevărat / Fals: Scalarea poate cauza căderea dinților?

Fals: o curăţare atentă şi completă efectuată în clinica veterinară Suceava nu va duce la căderea dinţilor. Dimpotrivă, constituie o prevenire împotriva oricărei probleme dentare. Dacă dinții trebuie îndepărtați în timpul scalării, acest lucru se datorează faptului că tratamentul a fost implementat prea târziu.

O examinare profesională și o estimare corectă a stării de sănătate bucală este cea mai sigură cale de a preveni bolile stomatologice.

Print Friendly, PDF & Email

Uncategorized

Acumulează puncte de fidelitate, achiziționând brichete rumegus de pe Tomi Bena

Publicat

în

De

Îți plac reducerile, dar și punctele de loialitate? Acumulează puncte de fidelitate, achiziționând brichete rumegus de pe Tomi Bena. Tomi Bena este magazinul de care ai nevoie nu doar într-o anumită perioadă a anului, ci tot timpul. Este magazinul care-ți oferă varietate, calitate și bineînțeles, puncte de loialitate!

Ce sunt aceste puncte de loialitate pe care Tomi Bena le oferă?

Cu siguranță ai mai auzit de acest concept. S-ar putea, însă, să-ți fie necunoscut și să te întrebi ce sunt aceste puncte de loialitate pe care Tomi Bena le oferă. Ei bine, am pregătit un răspuns pentru fiecare dintre întrebările tale.


Punctele de loialitate de poți acumula foarte ușor prin achiziția de brichete rumegus de pe Tomi Bena. Fiecare achiziție vine, așadar, cu un anumit număr de puncte de loialitate. Cu cât valoarea comenzii tale de brichete rumegus este mai mare, cu atât obții mai multe puncte de fidelitate. Acestea pot fi obținute nu doar în cazul în care te decizi să achiziționezi brichete rumegus. Puncte de fidelitate primești la orice achiziție de pe Tomi Bena.

Nu-i așa că acest aspect este, de altfel, un avantaj pe care merită să-l iei în considerare? Pe lângă ofertele pe care ți le pune la dispoziție, Tomi Bena îți mai oferă și posibilitatea de a te bucura de puncte de loialitate, care pot fi folosite în timp, atunci când ai acumulat o sumă de care să fii mulțumit.

Câte puncte de loialitate primești pentru brichete rumegus?

Te întrebi câte puncte de loialitate primești pentru brichete rumegus? Numărul de puncte diferă de la produs la produs, motiv pentru care această întrebare are relevanță. Nu vei primi același număr de puncte la achiziția de peleți, cum vei primi la achiziția de brichete rumegus.


Dacă alegi să cumperi brichete rumegus pentru foc, atunci trebuie să știi că vei primi, asociat acestora, un număr de 2.4 puncte de loialitate. Cât înseamnă asta? 2.4 puncte de loialitate este echivalentul a 0.24 RON.

Este drept, suma nu este una foarte mare. În timp, însă, aceste valori se adună. De asemenea, cu cât achiziționezi mai multe pachete de brichete rumegus sau mai mulți paleți de brichete rumegus, cu atât vei strânge puncte de loialitate mai multe.

Când poți folosi punctele de fidelitate asociate comenzii de brichete rumegus și nu numai?

Cât despre momentul în care poți folosi punctele de fidelitate pe care le-ai acumulat, îți putem spune câteva lucruri esențiale. Ai liberul arbitru în a folosi punctele pe care le-ai acumulat de-a lungul timpului, atunci când ai nevoie.

Tomi Bena, în acest sens, nu impune o regulă. Poți folosi ceea ce ai acumulat la o comandă anterioară de brichete rumegus, la o următoare achiziție. De altfel, majoritatea persoanelor preferă să adune mai multe puncte de loialitate, cel puțin atât de multe, încât să le acopere transportul.

Alege și tu cum crezi de cuviință. Cert este faptul că la fiecare achiziție de brichete rumegus și la toate celelalte înregistrare, vei primi puncte de fidelitate de care să te bucuri mai apoi!

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.