AcasăEDUCAŢIEUn profesor universitar care le cerea studenților să nu poarte mască de...

Un profesor universitar care le cerea studenților să nu poarte mască de protecție a fost demis din funcție

spot_img

Șeful de catedră de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) București care le cere studenților să nu poarte mască de protecție anti COVID-19 și care distribuie pe Facebook teoriile conspiraționiste a fost destituit.

Profesorul doctor Leon Zăgrean, șeful Catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București, susține că masca de protecție este un instrument al fricii, scrie newsweek.ro.

Mai mult, în timpul unui examen, desfășurat chiar în interiorul instituției de învățământ superior, Leon Zăgrean le-ar fi cerut studenților să nu mai poarte mască.

„Un aspect îngrijorător a fost că la unul dintre examene am intrat, fără mască, într-un amfiteatru, bineînțeles respectându-se normele de distanțare fizică, cu intenția de a solicita studenții pentru o fotografie, fără mască, ținând seama că toate cursurile din semestrul trecut au fost online. Spre surpriza mea, doar câțiva studenți au răspuns pozitiv…”, s-a plâns profesorul pe Facebook.

Profesorul a fost cercetat de Comisia de etică a UMF și destituit din funcția de șef al catedrei de Fiziologie şi Neuroştiinţe Fundamentale.

„Pornind de la articolul apărut în ziarul Național, care mie mi s-a părut absolut rezonabil, site-ul newsweek.ro a publicat un material foarte denigrator la adresa mea, care a răstălmăcit lucrurile, iar Comisia de etică și deontologie a UMF Carol Davila București s-a autosesizat și mi-a cerut să dau lămuriri asupra acestor aspecte. Apoi conducerea universității m-a destituit din funcția de șef de disciplină.

Au încercat să mă șantajeze cu prelungirea activității didactice, peste vârsta de pensionare, care a fost aprobată de Senatul universității în primăvară. Le-am spus că pot ieși la pensie, nu am o problemă cu acest lucru, dar nu vreau să-mi termin cariera ieșind pe ușa din spate”, a declarat prof.dr. Leon Zăgrean.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Educației: „Trebuie făcute toate eforturile ca şcolile într-adevăr să se închidă ultimele şi să se deschidă primele”

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri