AcasăACTUALUn ofițer de Securitate, care a ajuns magistrat, se judecă pentru a...

Un ofițer de Securitate, care a ajuns magistrat, se judecă pentru a încasa pensie specială

spot_img

Curtea de Apel Cluj a dat dreptate judecătorului Ovidiu Galea și a stabilit că în intervalul 1996-1999, magistratul a fost consilier juridic, deși în perioada respectivă Galea era polițist de frontieră. Galea avea nevoie de acestă echivalare deoarece dorește să iasă din activitate cu pensie de magistrat și avea nevoie de vechimea necesară pentru a ieși din sistem.

La Tribunalul Cluj, Galea a pierdut procesul, practica fiind ca foștii polițiști ajunși magistrați să nu fie recunoscuți consilieri juridici, astfel încât să facă vechimea necesară pentru a ieși la pensie ca magistrați.

La Curtea de Apel Cluj, potrivit planificărilor de ședință, Galea a fost judecat de președinta instanței, Dana Gîrbovan și de Ioana Tripon.

Potrivit surselor PRESShub, Galea și Gîrbovan se cunosc foarte bine, dar președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR) a intrat, totuși, în dosar.

Ovidiu Galea, judecător la Tribunalul Bihor, are o decizie, în primă instanță, de colaborator al Securității, fiind înainte de 1989 angajat al Securității.

În același timp, Dana Gîrbovan este o militantă vehementă împotriva amestecului serviciilor secrete în actul de justiție.

Fost ofiţer de informaţii al Ministerului de Interne (la celebra UM 0215) după 1990, poliţist de frontieră, procuror şi în final judecător, Ovidiu Galea așteaptă acum decizia definitivă a instanței supreme.

Până atunci, urmărește să plece din sistem, înainte de pronunțarea instanței.

continuarea în PRESShub

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri