AcasăACTUALUn nou val Covid. Ministerul Sănătăţii reia raportarea zilnică

Un nou val Covid. Ministerul Sănătăţii reia raportarea zilnică

spot_img

Numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant. Spitalele COVID din Bucureşti sunt aproape pline, iar secţia pentru copiii infectaţi cu SARS-COV2 de la Spitalul Grigore Alexandrescu va fi redeschisă. Autorităţile recomandă din nou purtarea măştilor de protecţie la interior.

- Publicitate -

Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că de marţi se revine la raportarea zilnică a cazurilor COVID-19 ca urmare a creşterii alarmante a îmbolnăvirilor. În Bucureşti, secţiile spitalelor care tratează pacienţi infectaţi cu virusul SARS-COV 2 sunt aproape pline. Managerul Spitalului Victor Babeş din Bucureşti anunţa zilele trecute că în calcul extinderea numărului de locuri pentru pacienţii COVID-19.

„Secţia pe care o dedicasem covidului este plină şi facem demersuri ca să extindem numărul de paturi conform planului de rezilienţă. Secţia iniţială avea 33 de locuri, o să dublăm numărul de locuri, pe acelaşi palier. Deocamdată nu e surclasat ATI-ul, dar sunt în permanenţă cazuri. Avem un ATI mixt acum, din cele 9 locuri 6 sunt dedicate covidului, 3 locuri sunt ocupate în acest moment, dar asta şi din cauză că celelalte 3 sunt într-un proces de renovare.


Tulpinile circulante acum, 4 şi 5, nu diferă faţă de cele omicron originale, dar diferă ca şi transmisibilitate, sunt mult mai contagioase decât primele variante de omicron, aşa că evident pot genera mult mai repede un număr mare de cazuri. Dacă apare brusc un număr mare de cazuri evident că, chiar dacă procentual cazurile severe nu sunt multe, în valoarea absolută vor fi mai multe dacă populaţia afectată va fi mai mare. Atunci apare o potenţială problemă.

Nu se pune problema redeschiderii secţiei externe, suntem un spital făcut pe acel plan de rezilienţă şi recrudescenţă, lucru pe care îl şi punem în aplicare, acum creştem numărul de paturi de covid şi mai scădem din cele de infecţioase dar per total, cel puţin până acum nu se preconizează depăşirea capacităţii spitalului”, a explicat Dr. Simin Aysel Florescu, managerul unităţii sanitare, pentru News.ro

CITEŞTE ŞI: Petre Daea consideră că seceta nu va afecta preţul alimentelor


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri