AcasăACTUALUn nou serviciu public de evidența persoanelor deschis în județul Dolj

Un nou serviciu public de evidența persoanelor deschis în județul Dolj

spot_img

Un nou Serviciu Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor din județul Dolj va fi deschis, luni, în comuna Desa, satul Desa din Dolj, fiind cel de-al 61-lea astfel de centru din județ. 

- Publicitate -

Cetățenii din Desa vor avea posibilitatea să depună cereri și să obțină acte de identitate, la/de la sediul acestui serviciu, programul de lucru cu publicul fiind zilnic între orele 08.30-16.30, excepție făcând ziua de joi când programul este prelungit până la orele 18.30.

Cei interesați să obțină un act de identitate trebuie să completeze o cerere pe care o pot procura de la ghișeu și să prezinte următoarele documente: actul de identitate vechi (dacă este cazul și dacă îl mai dețin), documentul cu care se face dovada spațiului de locuit, certificatul de naștere și suplimentar, când este cazul: certificatul de căsătorie, hotărârea de divorț definitivă și irevocabilă sau certificatul de divorț.


În cazul copiilor minori care solicită un act de identitate este obligatoriu ca aceștia să fie însoțiți de unul dintre părinți sau de un alt reprezentant legal, când este cazul. În situațiile când nu se pot prezenta toate documentele ce trebuie anexate la cerere, persoanele în cauză vor primi cărți de identitate provizorii, al căror termen de valabilitate este un an de zile.

Termenul de eliberare al cărților de identitate este de maxim 7 zile iar cel de eliberare al cărților de identitate provizorii, este o zi. Contravaloarea actului de identitate, 7 lei pentru cartea de identitate și 1 leu pentru cartea de identitate provizorie, se achită la casieria Primăriei Desa.

Persoanele care deţin cărţi de identitate cu adresa de domiciliu neactualizată, respectiv au fost schimbate denumirile străzilor sau au fost renumerotate imobilele, pot să-şi preschimbe cărţile de identitate fără costuri, cheltuielile fiind suportate din bugetul unităţii administrativ-teritoriale în baza prevederilor art.41 alin.1 din O.U.G. 97/2005.


În cazul unor situații deosebite care necesită eliberarea de cărți de identitate în regim de urgență, persoanele se pot adresa și Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj, din subordinea Consiliului Județean Dolj (nr. telefon 0351437039), eliberarea actului de identitate făcându-se în ziua următoare depunerii cererii.

Persoanele care deţin cărţi de identitate a căror valabilitate a expirat în perioada stării de alertă trebuie să știe că documentele sunt în continuare valabile până la data de 06.06.2022, conform prevederilor art.4 alin.5 din Legea nr.55/2020.

Informaţii suplimentare  pot fi solicitate la S.P.C.L.E.P. Desa – telefon/fax:0351423438 sau la Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj – e-mail dpcep_dj@dj.e-adm.ro, tel: 0351437039, fax:0251421624.

CITEȘTE ȘI: Doljean prins cu țigări de contrabandă în mașină. Peste 230.000 de țigarete confiscate

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri