AcasăACTUALUn nou protest la Alro Slatina. Angajaţii Uzinei pichetează Prefectura Olt

Un nou protest la Alro Slatina. Angajaţii Uzinei pichetează Prefectura Olt

spot_img

Sindicatele din cadrul producătorului de aluminiu Alro Slatina au anunţat un nou protest, care se va desfăşura joi, în faţa Prefecturii Olt. Motivul este decizia conducerii companiei de reducere a capacităţii de producţie, pe fondul preţurilor foarte mari din piaţa energiei.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Sindicatul Liber Aluministul, Sindicatul Alro Product, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului și Sindicatul Liber Alro, joi, între orele 15.00 şi 17.00, va avea loc un miting de protest în fața Prefecturii Județului Olt la care vor participa angajații  Alro, dar și angajații altor întreprinderi, care sunt afectați în mod direct sau indirect de reducerea capacității de producție a a producătorului de aluminiu prin închiderea a 60% din capacități și trimiterea în șomaj tehnic a peste 1.500 de angajați.

„Mafia creată în jurul resurselor de energie electrică și gaze nu își încetează acțiunile de speculă, distrugând în acest mod ireversibil industria din România.  Vă comunicăm faptul că în aceeași situație dezastruoasă  nu ne aflăm numai noi ci se află toată industria din România, intrată într-o comă profundă în care se zbate  fără  scăpare din ghearele speculanților de energie electrică și gaze. Sute de mii de angajați vor rămâne fără locuri de muncă din cauza a cel mult 50 de ,,șmecheri” care se cred stăpânii energiei electrice și a gazului românesc”, transmit sindicaliştii.

Alro Slatina a anunţat că, în contextul situației excepționale de pe piețele de energie și gaze, Consiliul de Administrație a adoptat, în ședința din 27 decembrie 2021, programul de producție pe anul 2022 ce vizează reducerea  activităţii de producţie a aluminiului primar. Conducerea societăţii asigură însă că nu se vor efectua disponibilizări, “pentru moment”.

CITEŞTE ŞI: FOTO&VIDEO | Sute de angajaţi ai Alro Slatina, protest faţă de reducerea producţiei şi criza energiei

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri