AcasăACTUALUn nor toxic generat de erupţia unui vulcan ajunge în România. Care...

Un nor toxic generat de erupţia unui vulcan ajunge în România. Care vor fi zonele afectate şi ce trebuie să facă oamenii în această situaţie

spot_img

Un nor toxic generat de erupţia vulcanului din Insulele Canare, va ajunge, astăzi, în România. Norul toxic va pătrunde prin vestul ţări și se va extinde în mai mult zone din ţară.

Norul toxic va intra în țară prin vest, pe la Timișoara, și se va întinde peste toată țara până luni seară.

Ar fi indicat ca persoanele care stau afară, mai ales în zona de vest, să poarte mască, deoarece sunt condiții pentru o poluare mai mare.

O cantitate mare de dioxid de sulf este injectată spre Europa. Dioxidul de sulf aduce poluare suplimentară, o potențială răcire a solului și compuși chimici secundari.

Erupția vulcanului din La Palma devine din ce în ce mai periculoasă, la aproape o săptămână după ce a început. Conul principal s-a rupt și s-a format un alt curs de lavă, care se mișcă mai repede, pe o altă parte a muntelui. De asemenea, a apărut și o nouă fisură din care ies gaze toxice și fum.

Între timp, aeroportul din La Palma s-a închis, așa că turiștii care trebuiau să plece s-au dus la feriboturi.

Niciun om nu a fost rănit, dar pagubele materiale sunt semnificative – peste 400 de clădiri au fost distruse, iar 190 de hectare de teren au fost arse.

CITEŞTE ŞI: Profesorii şi medicii care refuză să se vaccineze sau să se testeze ar putea fi penalizați

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri