AcasăACTUALUn mini-robot ar putea înlocui injecțiile cu insulină și alte medicamente injectabile

Un mini-robot ar putea înlocui injecțiile cu insulină și alte medicamente injectabile

spot_img

Viitorul se întâmplă acum. Capsula robot care transportă medicamente (RoboCap) prezentată de cercetătorii Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT) în revista Science poate pătrunde în mucusul din tractul intestinal inferior unde dispersează substanța activă.

Pastila are dimensiunea unei multivitamine mai mari, are 2,5 cm lungime și 1 cm lățime și este închisă într-o capsulă de gelatină care se dizolvă în acidul din stomac. PH-ul din intestinul inferior activează motorul acționat de minusculul element, astfel încât medicamentul, care are pe suprafață înotătoare și crampoane, să poate răzbate prin mucus.

CITEŞTE ŞI: Emisiunea “Reporter 24” din 10 octombrie | Invitat – Victor Tiţa, director USAMV Slatina

Acest dispozitiv poate înlocui medicamentele care nu pot fi administrate pe cale orală, cum ar fi insulina, ce poate fi administrată doar injectabil. Medicamentele administrate oral trebuie să parcurgă un drum cu hopuri înainte de a fi absorbite în sânge: trebuie să supraviețuiască acidului din stomac, enzimelor și bacteriilor intestinale și să-și facă loc prin mucusul gros, ceea ce este imposibil pentru multe medicamente sensibile.

De exemplu, insulina este absorbită de organism doar în proporție de 1% atunci când este înghițită, așa că persoanele cu diabet trebuie să o ia sub formă injectabilă.

Sursa: Qubit., Ungaria

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri