AcasăEDUCAŢIEUn liceu din Slatina a accesat un proiect cu fonduri europene

Un liceu din Slatina a accesat un proiect cu fonduri europene

spot_img

Proiectul „Practica – Primul pas spre succes”, finanţat prin Progamul Operaţional Capital Uman (POCU), a fost lansat, miercuri, la Liceul Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina.

- Publicitate -

Directorul LT „Alexe Marin”, Valeria Diaconu, a precizat că proiectul este implementat de către Asociaţia pentru Politici Publice şi Incluziune Socială, în parteneriat cu liceul slătinean şi cu Liceul Tehnologic „Constantin Nicoalescu – Plopşor” din Pleniţa, judeţul Dolj.

„Liceul Tehnologic Alexe Marin este Partener 1 în cadrul proiectului POCU cu titlul „Practica, primul pas spre succes”. Partener 2 este Liceul Tehnologic Pleniţa, judeţul Dolj, iar beneficiar este Asociaţia pentru Politici şi Incluziune Socială din Craiova. Proiectul presupune stagii de practică şi firme de exerciţiu în domeniul tehnic. Se întinde pe doi ani, iar la sfârşitul acestui proiect, toţi elevii vor fi certificaţi, vor obţine o calificare şi plus valoare în desfăşurarea competenţelor”, a declarat directorul liceului.


În cadrul proiectului, elevii celor două şcoli vor conlucra cu reprezentanţi ai unor operatori economici.

„Sunt şi operatori economici cu care comunicăm în mod frecvent, dar sunt şi parteneri noi. Firmele de exerciţiu, chiar dacă se adresează în principal elevilor de la specializarea Servicii, elevii de la Învăţămâtul Profesional şi Tehnic desfăşoară ore de educaţie tehnologică, iar toate firmele înfiinţate în acest an şcolar, sunt pe domeniul tehnic”, a mai spus Valeria Diaconu.

Prezent la eveniment, inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, a vorbit despre necesitatea implicării liceelor tehnologice în astfel de proiecte europene.


„Sunt sigur că acest proiect est eo modalitate prin care Liceul Alexe Marin va dovedi profesorilor din judeţul Olt că, în momentul în care există implicare, rezultatele vor fi pe măsură. Atât elevii, cât şi profesorii vor fi motivaţi să înveţe dar totodată să şi pună în practică, în întreprinderi sau fabrici, ceea ce învaţă la şcoală, ceea ce reuşesc să acumuleze prin aceste proiecte pe care le desfăşoară”, a afirmat Iacobescu.

CITEŞTE ŞI: FOTO. Târg organizat de preşcolarii şi cadrele didactice de la GPP nr. 2 Slatina. Ce produse se găsesc la Eco-Mărţişor

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri