AcasăPOLITICĂUn fost primar din Olt a plătit 100.000 euro cauţiune, ca să...

Un fost primar din Olt a plătit 100.000 euro cauţiune, ca să scape de arestul preventiv

spot_img

Fostul primar al comunei Vitomireşti, Robert Rotea, şi oamenii de afaceri Mircea Ungureanu şi Gheorghe Trăneci, au fost puşi în liberate de magistraţii Curţii de Apel Craiova după ce au plătit o cauţiune în valoare de 100.000 euro pentru fiecare.

- Publicitate -

Potrivit deciziei Curţii de Apel Craiova, a fost înlocuită măsura arestării preventive cu cea a controlului judiciar pe cauţiune, pe o durată de 60 de zile.

Totodată, cei trei nu au voie să depăşească limita teritorială a judeţelor în care au domiciliu. Inculpatul Robert Rotea are interdicţie desfăşura activitate în calitate de primar sau consilier al primarului vreunei unităţi administrativ teritoriale, iar inculpaţii Mircea Ungureanu şi Gheorghe Trăneci nu mai pot desfăşura activitate în calitate de administratori de societate comercială.


Decizia Curţii este definitivă.

Cei trei fuseseră arestaţi preventiv, săptămâna trecută, într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Craiova.

Acuzaţiile din dosar vizează abuzul în serviciu, falsul material în înscrisuri oficiale în formă continuată, complicitatea la obținerea ilegală de fonduri, complicitatea la fals intelectual, luarea de mită și instigarea la spălarea banilor.


Conform procurorilor, în 9 octombrie 2019, între primăria comunei Vitomirești, reprezentată de primarul de atunci, Robert Rotea, și o asociere de firme, reprezentată de unul dintre oamenii de afaceri inculpat în dosar, Mircea Ungureanu, s-a încheiat un contract de execuție ce viza modernizarea infrastructurii rutieră. A doua zi, fără știrea beneficiarului lucrărilor, liderul asocierii a subcontractat celuilalt om de afaceri execuția parțială a lucrărilor.

Procurorii susțin că fostul primar, cu încălcarea dispozițiilor legislației primare, ar fi acceptat la plată mai multe facturi emise de asocierea reprezentată de coinculpat, în condițiile în care lucrările erau neconforme sau neexecutate.

Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu primăriei Vitomirești în cuantum de 19.073.538 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru asocierea respectivă.

CITEŞTE ŞI: Bărbat din Olt, condamnat la închisoare după un transfer ilegal în contul său bancar de peste 8.000 euro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri