AcasăACTUALUn bărbat din Olt, înjunghiat de trei ori, în urma unui scandal...

Un bărbat din Olt, înjunghiat de trei ori, în urma unui scandal petrecut într-un bar. Agresorul şi-a aflat pedeapsa

spot_img

Un bărbat din comuna Oporelu a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare pentru tentativă de omor după ce a înjunghiat un consătean, în urma unui scandal petrecut la un bar din sat.

G.P. a primit sentinţa magistraţilor Tribunalului Olt în arest preventiv, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

CITEŞTE ŞI: Cod ROȘU de ninsori și viscol puternic, emis de meteorologi. Ce zone sunt vizate

Incidentul pentru care bărbatul a fost condamnat s-a petrecut, în primăvara anului trecut, în incinta unui bar din satul Beria de Jos.

Potrivit instanţei, victima, V.I.M., a fost cea care a început scandalul, lovindu-l pe G.P. cu palma în cap şi cu piciorul în abdomen şi provocându-l.

„(…) persoana vătămată a revenit la inculpat, solicitându-i să iasă împreună afară pentru a tranşa conflictul dintre ei – aspect care rezultă nu numai din gesturile persoanei vătămate astfel cum sunt evidenţiate de înregistrările aflate la dosarul cauzei dar şi din declaraţiile acestei persoane (martor-n.red.) – solicitare la care inculpatul nu a răspuns, persoana vătămată aplicându-i inculpatului, în acest context, o lovitură cu genunchiul piciorului stâng în zona lombară. Atitudinea violentă a persoanei vătămate l-a determinat pe inculpat să reacţioneze, aplicându-i persoanei vătămate o lovitură cu pumnul/palma în zona feţei şi împingând-o pentru câţiva metri, încleştarea dintre părţi determinând intervenţia martorilor”, reţine instanţa.

Mai mult, la puţin timp după ce G.P. a părăsit magazinul şi a ajuns la autoturismul său, V.I.M. a fugit de la local în urmărirea inculpatului, îndreptându-se către autoturismul în care acesta doar ce urcase, solicitându-i să vină la el, adresându-i cuvinte jignitoare şi întrebându-l dacă are ceva cu el.

Doborât cu trei lovituri de cuţit

Ulterior, înarmat cu un cuţit pe care îl avea în autoturism şi pe care îl ţinea în mâna stângă, G.P. a lansat un atac asupra persoanei vătămate, reuşind să îi aplice o primă lovitură şi să-l taie în zona coapsei drepte.

În învălmăşeală, V.I.M. l-a tras din maşină, l-a îmbrâncit la sol şi l-a lovit cu picioarele. În continuare, G.P. a aplicat o a doua lovitură de cuţit tot coapsei stângi a persoanei vătămate, dar şi o lovitură în zona abdominală.

După agresiune, G.P. a revenit la maşină şi a plecat spre casă, iar victima fost luată de ambulanţă şi transportată la spital. După trei zile, inculpatul a fost arestat preventiv.

Sentinţa

Zilele trecute, magistraţii Tribunalului Olt au decis să-l condamne pe G.P. la trei ani şi opt luni de închisoare pentru tentativă de omor.

Totodată, inculpatul trebuie să plătească daune în valoare de 12.000 lei, către partea vătămată, dar şi Spitalului Judeţean, unde victima a fost internată, în vloarea de 5.201,51 lei.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri