AcasăACTUALUn bărbat a fost salvat de pompieri după ce a rămas izolat...

Un bărbat a fost salvat de pompieri după ce a rămas izolat la o staţie de epurare

spot_img

Ploile abundente din ultimele ore au afectat localităţi din judeţele Alba, Bihor, Hunedoara, Mureş şi Tulcea, arată bilanţul transmis de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, duminică după-amiază. În Bihor, un bărbat de 65 de ani a fost salvat de pompieri după ce a rămas izolat la o staţie de epurare, după ce un teren pe care trebuia să îl traverseze a fost inundat.

„Deşi pare greu de crezut că imaginile sunt din această iarnă, ele reflectă situaţia produsă, astăzi, în localitatea Ioaniş, judeţul Bihor. Pompierii au avut de înfruntat nivelul ridicat al apei şi terenul mlăştinos pentru salvarea unei persoane rămasă izolată la staţia de epurare din localitate, ca urmare a creşterii cotelor râului Crişul Negru”, au anunţat, duminică, reprezentanţii IGSU, citaţi de news.ro.

Potrivit ISU Bihor, bărbatul a fost surprins de creşterea nivelului apei pe terenul arabil pe care trebuia să-l străbată pentru a ajunge la drumul principal, în unele locuri adâncimea apei fiind de aproximativ un metru.

„Pompierii beiuşeni s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, cu o autospecială de intervenţie şi o barcă, însă nu s-a impus utilizarea acesteia din urmă. Forţele de intervenţie au echipat corespunzător bărbatul, în vârstă de 65 de ani, l-au asigurat şi l-au adus teafăr, la loc sigur”, a arătat ISU Bihor.

În ultimele ore, în alte patru judeţe (Alba, Hunedoara, Mureş şi Tulcea) s-au produs efecte ca urmare a vremii nefavorabile.

blank

Astfel, pentru intervalul orar 7.00-14.00, situaţia este următoarea:
1. Judeţul Alba
– în localitatea Sohodol se intervine pentru refacerea carosabilului pe DC 90 distrus de o viitură. Accesul se realizează doar pietonal, nu sunt localităţi izolate, există rute ocolitoare.

2. Judeţul Bihor
– în localitatea Ioaniş s-a intervenit pentru salvarea unei persoane rămasă izolată la staţia de epurare din localitate, ca urmare a creşterii cotelor râului Crişul Negru.

3. Judeţul Hunedoara
– pe DJ 762, în localitatea Ribiţa, traficul rutier este restricţionat pentru autovehiculele cu MTMA sub 2 tone din cauza apei şi aluviunilor de pe carosabil.

4. Judeţul Mureş
– în localitatea Deda s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curţi, iar pe DJ 154A traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate din cauza apei de pe carosabil.

5. Judeţul Tulcea
– din cauza vântului puternic sunt suspendate manevrele în Bara Sulina.

„La acest moment, în judeţele din vestul ţării, reprezentanţii autorităţilor execută recunoaşteri în teren în vederea monitorizării cotelor râurilor aflate sub incidenţa codului portocaliu de inundaţii„, a menţionat IGSU.

CITEŞTE ŞI: Cod GALBEN de polei. Ninsori la munte

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri