AcasăACTUAL„Turnul de apă” din cartierul Valea Roșie și „Muzeul de Apă” din...

„Turnul de apă” din cartierul Valea Roșie și „Muzeul de Apă” din Făcăi, în atenția arhitecților prezenți la Craiova. Primar: „Au realizat schițe, măsurători și releveuri ale clădirilor”

spot_img

Anuala de Arhitectură de anul acesta, cu tema „Tradiție și Creativitate”, eveniment care a avut loc la Craiova, vineri și sâmbătă, a adus în atenția arhitecților două clădiri emblematice pentru Bănie, respectiv „Turnul de apă” din cartierul Valea Roșie și „Muzeul de Apă” din Făcăi, a anunțat edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, într-o postare pe Facebook. 

Specialiștii au realizat schițe, măsurători și releveuri ale clădirilor, care ulterior au fost predate municipalității.

blank

„Apreciez colaborarea cu arhitecții, pentru că vrem cu toții un oraș frumos, în care localnicii și oaspeții să aibă ce admira la fiecare pas. Le mulțumesc studenților și profesorilor arhitecți care au făcut munca de cercetare pentru a salva clădirea de la Făcăi, una dintre cele mai reprezentative din oraș! Așa cum am anunțat, urmează să depunem un proiect pe fonduri transfrontaliere pentru a o introduce în circuitul turistic, așa cum s-a întâmplat și cu clădirea care găzduiește Muzeul Apei din Varșovia și care e proiectată de aceeași firmă de arhitectură ca și cea din Craiova”, a scris Vasilescu în postare.

Ordinul Arhitecților din România – Filiala Oltenia și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj a organizat, în zilele de 16 și 17 septembrie, Anuala de Arhitectură OM – Oltenia/Muntenia 2021.

CITEȘTE ȘI: Parcurile din Craiova, închise din cauza vântului puternic

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri