AcasăACTUALTulpina COVID care combină variantele Delta şi Omicron, descoperită în Cipru

Tulpina COVID care combină variantele Delta şi Omicron, descoperită în Cipru

spot_img

Un cercetător din Cipru a descoperit o tulpină de coronavirus care combină variantele Delta și Omicron.

Leondios Kostrikis, profesor de științe biologice la Universitatea din Cipru, a numit tulpina „Deltacron”, din cauza semnăturilor genetice asemănătoare cu Omicron în cadrul genomului Delta, potrivit Bloomberg, citat de spotmedia.ro.

Până în prezent, Kostrikis și echipa sa au descoperit 25 de cazuri de virus. Este încă prea devreme pentru a spune dacă există mai multe cazuri sau ce impact ar putea avea.

„Vom vedea în viitor dacă această tulpină este mai gravă sau mai contagioasă sau dacă va prevala” față de cele două tulpini dominante, Delta și Omicron, a declarat Kostrikis, într-un interviu acordat postului Sigma TV. El crede că Omicron va depăși și Deltacron, a adăugat el.

Cercetătorii și-au trimis concluziile săptămâna aceasta către GISAID, o bază de date internațională care urmărește virusurile.

Varianta Deltacron vine în timp ce Omicron își continuă răspândirea rapidă în întreaga lume, provocând o creștere a cazurilor de Covid-19.

Statele Unite raportează o medie de șapte zile de peste 600.000 de cazuri noi zilnic, potrivit unei analize CNBC de vineri a datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Aceasta reprezintă o creștere de 72% față de săptămâna precedentă și un record în pandemie.

CITEŞTE ŞI: Revin radarele fixe. Vor măsura viteza, dar vor detecta şi maşinile fără ITP

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri