AcasăACTUALTrei hoţi de lemne din Dolj, condamnaţi la închisoare cu executare după...

Trei hoţi de lemne din Dolj, condamnaţi la închisoare cu executare după ce au bătut şi ameninţat pădurarii care i-au prins la furat

spot_img

Trei bărbaţi din comuna Apele Vii, judeţul Dolj, au fost condamnaţi la închisoare cu executare după ce i-au bătut pe pădurarii care i-au prins la furat de lemne. Pădurarii Ocolului Silvic „Renaşterea Pădurii” au fost atacaţi cu sapa, cu bâtele, iar ulterior au fost ameninţaţi pe Facebook.

Cei trei agresori au fost condamnaţi la închisoare cu executare de Judecătoria Craiova, iar recent magistraţii Curţii de Apel Craiova au menţinut pedepsele.

Cea mai mare pedeapsă aplicată unuia dintre agresori este de un an, trei luni şi 10 zile, pentru ultraj, în timp ce ceilalţi doi au fost condamnaţi la 10 luni, respectiv şase luni, pentru ultraj şi distrugere.

Maşina pădurarilor, atacată cu sapa

Potrivit încheierii instanţei, evenimentul s-a petrecut în seara de 5 noiembrie 2019, când maşina pădurarilor Ocolului Silvic „Renaşterea Pădurii”, care urmărea o căruţă plină cu lemne furate, pe raza comunei Apele Vii din Dolj, a fost blocată de un alt autoturism. Din maşină a coborât unul dintre inculpaţi, înarmat cu o sapă, cu care a lovit capota maşinii pădurarilor.

Pădurarii au mai fost ameninţaţi de alţi inculpaţi cu o bâtă, atunci când au dat de căruţa cu lemne furate. Au chemat poliţia, însă oamenii legii nu au luat nicio măsură.

Ameninţaţi pe Facebook: „Te leg cu lanţul de gât pe tine”

 Ulterior agresiunii din pădure, unul dintre agresori l-a contactat pe Facebook pe unul dintre pădurari, ameninţându-l.

Instanţa a reţinut mesajele de ameninţare transmise de inculpat:

Tu dacă mai vii la brutărie, să fiu al dracu cu viaţa mea dacă nu te leg cu lanţul de gât pe tine; dar tu nu te gândeşti că ai un copil, care se duce la şcoală. Ai casă, ai multe. Tu cu noi n-o scoţi la capăt”.

Alt mesaj era acesta: „Bă tu n-auzi că îţi tai lemne până te disper? Eu te nenorocesc la pădure pe tine. Şi aşa de când ai intrat tu mi-am luat 5 vaci”.

Dacă pun mâna pe tine X, cu ăştia, te omorâm ca pe câine. Tu să ştii de la mine. Tu şi Y nu scăpaţi de mâna noastră”. (n.red. – numele pădurarilor au fost anonimizate pentru protecţia lor)

Condamnarea agresorilor pădurarilor din Apele Vii, pentru ultraj, este printre puţinele soluţii de acest gen luate de instanţele din România şi prima din sud-vestul ţării.

În România, aproape zilnic, un funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat este agresat fizic sau verbal în timpul exercitării atribuțiilor legale, așa cum reiese din datele statistice oficiale ale Inspectoratului General al Poliției Române.

CITEŞTE ŞI: Acuzații grave la adresa medicilor din cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu. Conducerea a declanșat o anchetă

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri