AcasăACTUALTot ce trebuie să știi despre protecția muncii pe timp de pandemie

Tot ce trebuie să știi despre protecția muncii pe timp de pandemie

spot_img

Criza COVID-19 a afectat semnificativ numeroase domenii de activitate. Caracterul contagios al virusului a fost motivul pentru care angajatorii au trebuit să modifice semnificativ specificitatea mediului de lucru.

Sănătatea și securitatea angajaților reprezintă cea mai importantă misiune a persoanelor aflate în cadrul departamentului de conducere. Însă, de cele mai multe ori, o asemenea situație nu poate fi gestionată corespunzător fără ajutorul unor experți. Euramis este una dintre firmele renumite pentru protecția muncii București și care mizează pe experiențe calitative. Serviciile oferite asigură standarde înalte de siguranță și funcționalitate în ceea ce privește definitivarea măsurilor de prevenție:

–          Personalizare – Fiecare companie are nevoie de îndeplinirea unor cerințe specifice. În funcție de numărul angajaților și tipul de muncă prestat se vor întocmi planuri și rapoarte atente la fiecare detaliu important.

–          Evaluarea riscurilor de muncă în cazul telesariaților – Modificarea felului în care vor fi realizate sarcinile de muncă poate avea un impact semnificativ asupra randamentului angajaților. De asemenea, pot fi expuși unei serii numeroase de riscuri și probleme de sănătate. Tocmai de aceea, echipa de specialiști va comunica un plan de instruire fiecărui angajat. Mai apoi, se va ocupa cu grijă de supravegherea felului în care se simt în contextul noilor condiții de muncă.

–          Deprinderi profesionale excelente – Oameni care stau în jurul etapelor de protecție și securitate a muncii au experiență de 25 de ani în domeniu. Tocmai de aceea, succesul activităților realizate este garantat.

–          Platforme și cursuri interactive destinate angajaților – Se pune foarte mult accent pe feedback-ul primit din partea salariaților. Există platforme de e-learning și diverse chestionare realizate special pentru a le ușura experiențele angajaților. Barierele formale vor fi depășite cu succes pentru a crea o atmosferă liniștită și relaxantă.

Care sunt obligațiile angajatorului în contextul răspândirii COVID-19?

Misiunea primordială a angajatorului este de a le asigura angajaților grade sporite de siguranță și confort la locul de muncă. Uneori, poate deveni o muncă prea complicată, mai ales în cazul companiilor cu sute de angajați și responsabilități. Însă, totul poate fi rezolvat rapid cu ajutorul serviciilor de protecția muncii București. Echipa specializată va comunica în mod constant cu persoanele care fac parte din conducerea organizației. Astfel, vor fi îndeplinite cu succes obligațiile pe care le are angajatorul în contextul situației pandemice:

–          Informarea constantă în ceea ce privește măsurile de siguranță și prevenție – Documentarea este elementul cheie atunci când vine vorba de asigurarea unui mediu de lucru cât mai plăcut. Comunicarea în ceea ce privește evoluția virusului va fi facilitată  platformele de e-learning și aplicațiile puse la dispoziție de firmele specializate. De asemenea, experții vor analiza cu atenție fiecare posibil risc care poate apărea într-o asemenea situație.

–          Asigurarea echipamentelor necesare în cazul celor care rămân în sediul firmei – Măști, mănuși, săpun, dezinfectante, viziere sunt doar câteva dintre lucrurile care nu pot lipsi din sediile firmelor. De asemenea, aplicarea regulilor de distanțare socială și instruirea în ceea ce privește realizarea corectă a igienei sunt absolut necesare. Totuși, serviciile de medicină a muncii oferite de experți în domeniu au ca obiectiv monitorizarea stării de sănătate a angajaților.

–          Desfășurarea riguroasă a acțiunilor de igienizare a spațiului în care se derulează activitățile zilnice – Ar trebui stabilite intervale orare clare în care să se realizeze etapele de igienizare. Specialiștii în activitățile de securitate a muncii vor stabili cu exactitate în ce mod vor fi realizate activitățile.

–          Reducerea deplasărilor în interes de serviciu – Interacțiunile salariaților cu persoane din exterior, dar și cu cele care fac parte din firmă vor fi reduse cât se poate de mult. În ciuda efectelor pe care le poate avea o asemenea decizie asupra planului psihosocial, lucrurile vor fi rezolvate rapid prin menținerea comunicării online.

Siguranța la locul de muncă va fi asigurată cu succes de specialiștii în protecția muncii București. Vor fi realizate cu seriozitate și profesionalism toate etapele necesare pentru a definitiva un ambient marcat de productivitate și sentimente pozitive. Vor fi luate în calcul toate riscurile posibile și vor fi îndepărtate fără probleme.

Alege-i pe cei mai buni când vine vorba de evoluția afacerii tale!

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri