AcasăLIFETot ce trebuie să știi despre farurile cu fază lungă

Tot ce trebuie să știi despre farurile cu fază lungă

spot_img

Siguranța pe care o avem în autoturismul nostru este cea pe care ne-o conturăm chiar înainte de a pleca la drum. Potrivit specialiștilor, este foarte important ca înainte de a decide să scoatem mașina din garaj, să analizăm cu atenție funcționarea motorului și a oricăror martori care se aprind în bord. La rândul lor, aceștia ne informează cu privire la o potențială problemă tehnică existentă, care necesită atenție. În această categorie intră și farurile cu fază lungă, despre care este foarte bine să cunoaștem câteva detalii tehnice.

  1. Ce rol au farurile auto?

Fie că vorbim despre farurile cu fază lungă sau despre cele cu faza scurtă, acestea sunt elementele de siguranță pe care vehiculul nostru le are. Farurile auto oferă prilejul de a conduce în siguranță indiferent de condițiile meteorologice sau de ora în care folosim mașina. De aceea, în momentul în care înlocuirea acestora este esențială, este important ca acest pas să se realizeze în mod corect. Avantajul este că, în zilele noastre, există diverse faruri pentru cerințe extrem de variate.

blank

Imagini cu lămpi cu faza lungă de pe site rexbo.ro

  1. Ce tipuri de faruri există?

Din punct de vedere tehnic, vorbim despre trei tipuri de faruri utilizate în autoturismele pe care le conducem, respectiv:

  • Farurile cu halogen – acestea reprezintă standardul folosit pentru o perioadă lungă de timp, fiind și cele mai des întâlnite și utilizate în zilele noastre. Nici nu este de mirare, întrucât au un preț accesibil, au o durată lungă de viață și sunt foarte ușor de locuit. Pe de altă parte, dezavantajul cel mai pregnant este că nu au o eficiență atât de ridicată în comparație cu farurile cu LED și HID;
  • Farurile cu LED – acestea reprezintă faruri cu diode emițătoare de lumină care sunt relativ noi pe piață. Pe de altă parte, acestea oferă un nivel ridicat de beneficii, întrucât nivelul de căldură generat se apropie de zero, dat fiind faptul că cea mai mare parte a energiei lor se transformă în lumină. Astfel, farurile cu LED reduc emisiile și ajută la păstrarea bateriei mașinii tale. Însă, un aspect important de menționat este că acestea sunt mai scumpe în comparație cu farurile obișnuite;
  • Farurile cu HID – se traduc prin faruri cu descărcare de înaltă intensitate și folosesc gaz Xenon. Acestea sunt de trei ori mai strălucitoare în comparație cu farurile cu halogen, fiind special concepute pentru condusul în pasaje și pe drumurile de țară. De asemenea, oferă o soluție mult mai eficientă din punct de vedere energetic și au o durată de viață mult mai lungă.

Indiferent de preferințele pe care le ai în materie de faruri cu fază lungă sau faruri cu fază scurtă, este foarte important să știi care este bugetul pe care îl ai la dispoziție.

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri