AcasăACTUALTestele rapide antigen pot fi făcute şi de medicii de familie. 50...

Testele rapide antigen pot fi făcute şi de medicii de familie. 50 lei pentru fiecare pacient testat

spot_img

Medicii de familie pot face teste rapide antigen, urmând să încaseze 50 lei pentru fiecare pacient, indiferent dacă aceste este sau nu în lista sa.

„Având în vedere reglementările Ordinului ministrului sănătății și al președintelui CNAS, activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2 se realizează în cadrul cabinetelor medicale din asistența medicală primară sau în cadrul cabinetelor medicale din centrele de permanență, de către medicii de familie”, se arată într-un comunicat remis de CNAS.

De testare în cadrul cabinetului medicului de familie beneficiază toate persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, precum şi persoanele eligibile la testare care nu au un medic de familie sau care sunt înscrise pe lista altui medic de familie, la un interval de cel puţin 48 de ore între două testări succesive. Persoanele eligibile pentru testare sunt persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2 care se încadrează în metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică, care se publică la adresa www.insp.gov.ro şi se actualizează periodic.

Pentru activitatea de testare realizată, validată ca serviciu prin raportarea informaţiilor privind persoanele testate în Corona Forms, tariful este de 50 lei/persoană şi cuprinde contravaloarea testului, manopera, materialele şi echipamentele de protecţie necesare testării. Medicul de familie nu percepe sume suplimentare de la persoanele pentru care acordă serviciul de testare.

Pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2, medicii de familie care au încheiate cu casa de asigurări de sănătate contracte pentru realizarea activității de vaccinare împotriva COVID-19, încheie acte adiționale la aceste contracte iar medicii de familie care nu au încheiate contracte pentru realizarea activitații de vaccinare împotriva COVID-19 vor încheia contracte pentru activitatea de testare.

CITEŞTE ŞI: Un tribunal i-a suspendat drepturile parentale unui bărbat nevaccinat

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri