Connect with us

TECH

Trei telefoane de buget cu un raport preț / calitate bun

Publicat

în

Dispui de un buget foarte modest, dar cauți un telefon convenabil ca preț și cu specificații bune? În acest articol îți vom prezenta trei variante viabile de la Samsung, care cu siguranță te vor mulțumi pe deplin. Este vorba despre Samsung Galaxy A20e, Samsung Galaxy A50 și Samsung Galaxy M31, trei telefoane ieftine, dar foarte bune.

Samsung Galaxy A20e

Telefonul Samsung Galaxy A20e este un telefon cu o diagonală de 5.8 inch, 32 GB memorie internă, o cameră foto principală duală, formată dintr-o lentilă de 13 MP și una de 5 MP, o baterie de 3000 mAh, 3 GB memorie RAM și un senzor de 8 MP drept cameră selfie. Acest telefon mobil este dotat cu un procesor Exynos 7 Octa 7884, are un senzor de amprentă în spate, precum și un senzor de lumină, unul de proximitate și un accelerometru. El vine la pachet cu Android versiunea 9.0 (Pie) și a fost lansat în luna ianuarie a anului trecut. În ceea ce privește fotografia, el are ca funcții zoom digital, auto flash, detectare facială, touch to focus dar și continuos shooting precum și un mod high dynamic range. Este un telefon destul de atractiv din punct de vedere al imaginii, dar dacă îți dorești să-i oferi și mai multă personalitate, o poți face investit într-un set de huse Samsung Galaxy A20e.

Samsung Galaxy A50

La fel ca și telefonul prezentat mai sus, și Samsung Galaxy A50 este dotat cu un procesor Samsung Exynos 7 Octa, dar, în rest, deoarece și prețul său este ceva mai piperat, majoritatea celorlalte caracteristici sunt net superioare. Diagonala telefonului Samsung Galaxy A50 este de 6.4 inch, iar memoria sa internă este de 64 GB. De asemenea, în loc de o cameră duală are una triplă, formată dintr-o lentilă principală de 25 MP, una de 5 MP și una de 8 MP. Acest telefon mobil are și mai multă autonomie datorită bateriei sale de 4000 mAh, dar și cu 1 GB mai multă memorie RAM. De asemenea, camera sa selfie este ceva mai bună, ea fiind reprezentată de un senzor de 25 MP. Dintre toate cele trei telefoane prezentate în acest articol, Samsung Galaxy A50 este singurul terminal cu un senzor de amprentă poziționat pe ecran, lucru care îl face să fie și cel mai practic dispozitiv din această selecție. Pe de altă parte, la fel ca și Samsung Galaxy A20e, dispune de un senzor de lumină, unul de proximitate, un accelerometru, dar și un giroscop. El a fost lansat pe data de 2 martie a anului trecut, vine din fabrică cu Android versiunea 9.0 (Pie) ca sistem de operare și pentru mai multă personalitate poate fi dotat cu un set de huse Samsung Galaxy A50.


Samsung Galaxy M31

Cel de-al treilea terminal pe care am ales să-l prezentăm în acest articol este Samsung Galaxy M31. Acesta este cel mai bun, dar și cel mai scump telefon dintre toate, iar principalele caracteristici prin care se remarcă sunt bateria ce-i conferă mai multă autonomie și camera sa principală cu patru lentile. Dintre toate cele trei telefoane mobile prezentate aici, Samsung Galaxy M31 este singurul ce dispune de un procesor Samsung Exynos 9611 Octa Core, dar în ceea ce privește ecranul, are aceleași dimensiuni ca Samsung Galaxy A50 și anume, o diagonală de 6.4 inch. Camera sa principală, așa cum am amintit deja, este o cameră quadruplă, cu o lentilă de 64 MP, una de 8 MP, una de 5 MP și încă una de 5 MP. De asemenea, bateria sa este un acumulator imens, de 6000 mAh. El este singurul telefon din această selecție cu o memorie RAM de 6 GB, dar și o cameră selfie cu adevărat competentă, de 32 MP. Pe de altă parte, în ceea ce privește senzorul de amprentă, pierde puncte față de Samsung Galaxy A50 deoarece acesta nu este poziționat pe ecran, ci în spate. Samsung Galaxy M31 a fost lansat la doar două zile după Samsung Galaxy A50, în data de 4 martie anul trecut, vine din fabrică cu Android versiunea 10 (Q) deja instalat ca sistem de operare și, la fel ca celelalte telefoane mobile prezentate până acum, poate fi dotat cu un set huse Samsung M31 de la Itelmobile pentru mai multă personalitate, dar și protecție.

Print Friendly, PDF & Email

ECONOMIE

Despre anvelope: Cum să călătoreşti în siguranţă şi legal, pe timpul iernii

Publicat

în

Tot mai multe țări europene au adoptat noi reguli cu privire la condusul pe timpul sezonului rece și utilizarea anvelopelor de iarnă, care se disting prin diferite marcaje, M + S (Noroi + Zăpadă) sau alte sisteme antiderapante. Cunoașterea regulilor fiecărei țări este vitală atunci când vine vorba de a călători în siguranță și de a evita amenzile de circulație rutieră. Franța va adopta, de asemenea, propria legislație în această iarnă (la loi montagne), în unele zone ale țării începând cu 1 noiembrie.

REGULI DIFERITE PENTRU FIECARE ȚARĂ

 Când alegeți să călătoriți peste granițele naționale, este important să contactați autoritățile fiecărui stat pentru a afla informații precise cu privire la reglementările locale, dar este totuși util să aveți o scurtă prezentare generală a modului în care diferite țări europene reglementează conducerea vehiculului în timpul iernii, atât pentru a călători în siguranță, cât și pentru a evita amenzile.


Austria: din 1 noiembrie până pe 15 aprilie, anvelopele de iarnă cu marcaj M+S, cu o adâncime a benzii de rulare de cel puțin 4 mm, sunt obligatorii sau, în condiții de îngheț sau zăpadă, pot fi utilizate lanțurile aprobate de ÖNORM V 5117/5119.

CITEŞTE ŞI: FOTO. Fosta clădire BNR din Slatina, transformată în sediu de judecătorie. Cum arată acum monumentul istoric

Belgia: nu există nicio cerință pentru anvelopele de iarnă.


Bulgaria: din 15 noiembrie până pe 1 martie sunt obligatorii anvelopele de iarnă cu marcaje M+S și 3PMSF (simbolul fulgului de zăpadă și trei vârfuri de munte) sau anvelopele de vară cu o adâncime a benzii de rulare de cel puțin 4 mm.

Croația: în perioada 15 noiembrie – 15 aprilie este obligatorie montarea anvelopelor de iarnă M+S cu o adâncime a benzii de rulare de cel puțin 4 mm – sau prezența lanțurilor în caz de zăpadă.

Estonia: din 1 decembrie până pe 1 martie sunt obligatorii anvelopele de iarnă M+S cu o adâncime a benzii de rulare de cel puțin 3 mm sau pot fi montate lanțuri pe anvelope pentru a putea circula pe drumurile acoperite de zăpadă.

Finlanda: în perioada 1 noiembrie – 31 martie sunt obligatorii anvelopele de iarnă M+S cu o adâncime a benzii de rulare de cel puțin 3 mm, în condițiile de iarnă.

Franța: în 42 de departamente alpine, este obligatoriu să aveți anvelope cu marcaje M+S sau 3PMSF (sau să aveți lanțuri în mașină), de la 1 noiembrie până la 31 martie.

Germania: în condițiile de iarnă (fără referire la lunile specifice ale anului) este obligatoriu să aveți montate anvelope cu marcaje 3PMSF sau lanțuri. Anvelopele cu marcaje M+S fabricate până în 2017 pot fi utilizate până la data de 30 septembrie 2024.

Italia: în perioada 15 noiembrie – 15 aprilie, anvelopele cu marcaje M+S sunt obligatorii pe anumite drumuri – sau lanțurile de zăpadă trebuie transportate ca alternativă.

Lituania: în perioada 10 noiembrie – 1 aprilie, anvelopele cu marcaje M+S și cel puțin 3 mm adâncime a benzii de rulare (sau lanțuri în caz de zăpadă) sunt obligatorii prin lege.

Luxemburg: anvelopele de iarnă cu marcaje M+S sau lanțurile de zăpadă (care trebuie transportate la bord) sunt obligatorii pe zăpadă sau gheață.

Olanda: utilizarea anvelopelor de iarnă nu este necesară, iar lanțurile de zăpadă sunt interzise.

Portugalia: anvelopele de iarnă nu sunt obligatorii.

Regatul Unit: utilizarea anvelopelor de iarnă nu este obligatorie, iar lanțurile sau anvelopele cu crampoane sunt permise numai atunci când nu deteriorează suprafața drumului, numai în condiții de zăpadă sau îngheț.

Republica Cehă: de la 1 noiembrie până la 31 martie, anvelopele de iarnă cu marcaje M+S și o adâncime a benzii de rulare de cel puțin 4 mm sunt obligatorii în caz de zăpadă.

România: pe zăpadă, gheață sau condiții de iarnă, anvelopele de iarnă cu marcaje M+S sunt obligatorii. Dacă drumurile sunt acoperite cu zăpadă sau gheață, pot fi folosite și lanțuri.

Serbia: de la 1 noiembrie până la 1 aprilie, anvelopele de iarnă M+S cu cel puțin 4 mm adâncime a benzii de rulare sunt obligatorii prin lege în afara localităților. Lanțurile de zăpadă pot fi transportate ca alternativă.

Slovacia: în perioada 15 noiembrie – 31 martie, anvelopele de iarnă cu marcaj M+S sunt obligatorii prin lege (cu banda de rulare superioară de 3 mm).

Slovenia: în perioada 15 noiembrie – 15 martie sau ori de câte ori este zăpadă pe drum, sunt obligatorii anvelopele de iarnă M+S sau 3PMSF. Lanțurile sunt permise ca alternativă în caz de zăpadă.

Spania: Anvelopele de iarnă M+S pot fi utilizate pe timp de zăpadă, la cererea autorităților. Lanțurile pot fi utilizate ori de câte ori este permis, întotdeauna cu o viteză maximă de 50 km/h.

Suedia: anvelopele de iarnă cu marcaj 3PMSF sunt obligatorii în perioada 1 decembrie – 31 martie. Anvelopele marcate M+S pot fi utilizate până la 30 noiembrie 2024.

Elveția: utilizarea anvelopelor de iarnă este recomandată din octombrie până în aprilie, în timp ce lanțurile pot fi utilizate numai în caz de zăpadă sau gheață.

CE ALEGEM: ANVELOPE DE IARNĂ SAU ALL SEASON?

 Care este cea mai buna opțiune? O anvelopă pentru toate anotimpurile care rămâne pe mașină tot timpul anului sau un set dedicat de anvelope de iarnă? Există multe opțiuni, dar soluția potrivită depinde de kilometri parcurși și de modul în care este condusă pe timpul iernii, unde locuiește șoferul și, desigur, de tipul de mașină în sine. Toate aceste considerente intră în joc: anvelopele all season sunt rezultatul unui echilibru precis, ele fiind capabile să funcționeze tot anul, dar o anvelopă de iarnă specifică rămâne de preferat pentru cele mai severe condiții meteorologice. Cel mai important lucru este să vă asigurați că există un marcaj M+S sau 3PMSF pe peretele lateral care indică faptul că anvelopa este potrivită pentru condițiile de iarnă: evitarea amenzilor și garantarea siguranței chiar și iarna.

IARNA PENTRU PILOTUL DINAMIC

 Anvelopele de iarnă sunt de preferat pentru șoferii care parcurg distanțe mari în timpul sezonului rece și vor cele mai bune performanțe posibile în toate condițiile de vreme severă. Datorită compusului mai moale, care funcționează puternic chiar și atunci când temperaturile sunt foarte scăzute, anvelopele de iarnă garantează o rezistență excelentă la drum, o tracțiune optimă și frânare sigură pe orice tip de suprafață, chiar și cu aderență redusă. Caracteristicile chimice ale compușilor anvelopelor de iarnă permit distanțe de frânare mai mici pe drumurile acoperite de zăpadă, unde frânarea se îmbunătățește cu peste 50%, comparativ cu o anvelopă de vară. Modelul specific al benzii de rulare al unei anvelope de iarnă contribuie, de asemenea, la performanță: în special datorită lamelor, al căror scop principal este colectarea și reținerea zăpezii în interiorul acestora, îmbunătățirea aderenței cu efectul „frecare pe zăpadă”, care permite o mobilitate maximă fără utilizarea lanțurilor de zăpadă. În plus, canelurile de dimensiuni generoase permit o dispersie rapidă și eficientă a apei, eliminând pericolul acvaplanării și maximizând siguranța.

Pirelli oferă o gamă completă de anvelope de iarnă. Pentru cele mai puternice mașini, este disponibil P Zero Winter, în timp ce noul Cinturato Winter 2 este destinat șoferilor de mașini urbane și crossover. Winter Sottozero 3 este o anvelopă originală pentru echipamente, destinată mașinilor premium de ultimă generație, în timp ce Winter Scorpion este disponibil pentru SUV-urile și CUV-urile de ultimă generație. Carrier Winter este pentru camionete și camioane ușoare.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | Noi imagini din zona podului peste râul Olteţ, tronson al Drumului Expres Craiova-Pitești

ALL SEASON PENTRU ȘOFERUL DE ZI CU ZI

Anvelopele pentru toate anotimpurile au devenit alegerea preferată pentru mulți șoferi care locuiesc în orașe cu climă temperată, departe de regiunile muntoase și care nu caută în mod special performanțe sportive. Datorită designului și machiajului unic, o anvelopă All Season este alegerea potrivită, fiind capabilă să funcționeze, atât la temperaturi ridicate, cât și la temperaturi scăzute, precum și pe asfalt umed și uscat, oferind performanțe generale versatile. Acest tip de anvelopă nu oferă performanța finală a anvelopelor de vară pe timpul verii sau a celor de iarnă pe timpul iernii, dar reprezintă totuși un compromis excelent într-o mare varietate de situații.

Pirelli are o gamă largă de anvelope All Season, acoperind fiecare categorie de mașini. Noul Cinturato All Season SF2 răspunde nevoilor proprietarilor de mașini cu dimensiuni de anvelope cuprinse între 15 și 20 inch, care doresc o soluție pe tot parcursul anului, în principal pentru zonele urbane. Scorpion Verde All Season SF este disponibil pentru crossover-uri și SUV-uri, în timp ce anvelopa Carrier All Season este dedicată camionetelor și vehiculelor utilitare ușoare, completând familia All Season.

CITEŞTE ŞI: Locuri de muncă LA STAT în Gorj la concurs. Ce instituții fac angajări și care este perioada de înscriere

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

TECH

Waze aduce îmbunătățiri pentru șoferi. Ce actualizări noi are aplicația

Publicat

în

Waze, probabil cel mai important ghid GPS folosit de şoferii din România, aduce o actualizare importantă. Cine îşi face un update la aplicaţie va putea beneficia de noul ajutor.

Inginerii companiei susţin că s-au rezolvat problemele cu afişarea alertelor din trafic, dar e posibil să mai existe şi alte îmbunătăţiri. Economisirea timpului și evitarea traficului este și mai ușoară cu această actualizare: S-a remediat o eroare care împiedica apariția unor alerte de trafic în timpul conducerii. Waze îşi distribuie în mod gratuit aplicaţia prin App Store şi Google Play Store, scrie b1tv.ro.

Hărțile GPS ale Waze sunt construite de către utilizatorii aplicației, actualizarea făcându-se de obicei zilnic. Aplicaţia poate rula pe orice dispozitiv inteligent care folosește unul dintre sistemele de operare Android sau iOS.


CITEȘTE ȘI: Facebook pune în testare propriul portofel digital. Ce criptomonedă va utiliza

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

TECH

Care este rolul siguranțelor auto într-o mașină și ce faci când una este defectă?

Publicat

în

Mașinile din secolul XXI funcționează în principal pe baza instalațiilor electrice. Astfel că nici nu mai trebuie menționate siguranțele auto, care sunt elementele sale esențiale. Care este rolul acestor siguranțe auto din mașină, unde le găsești și ce faci dacă una dintre ele este stricată?

Ce fac siguranțele auto?

Mulți cred că aceste siguranțe auto sunt cel mai slab punct din întregul sistem electric al unei mașini. Toate pentru că au tendința de a se arde relativ des. Deci, de ce sunt instalate în mașini? Ei bine, acesta este rolul lor. Datorită acestora, alte dispozitive care sunt sensibile la supratensiunile curente sunt protejate.

Cu alte cuvinte, siguranțele protejează mașina împotriva defecțiunilor mult mai grave. În caz de scurtcircuit sau suprasarcină, aceste siguranțe auto sunt cele care preiau sarcina crescută și deconectează circuitul electric. Burnout este rezultatul. Cu toate acestea, este mai bine decât deteriorarea dispozitivului, supraîncălzirea întregii instalații sau chiar un incendiu.


Unde găsești siguranțe?

Din fericire, înlocuirea unei siguranțe auto arse nu este o sarcină dificilă. Fiecare șofer ar trebui să se ocupe personal de această sarcină fără a utiliza echipamente specializate. O șurubelniță va fi suficientă și o vei folosi pentru a îndepărta capacul cutiei de siguranțe.

Mașina este de obicei echipată cu două cutii de siguranțe. Prima este situată în compartimentul motorului. Este situată lângă parbriz sau deasupra arcului roții stânga sau dreapta. Aici găsești siguranțe auto de curent mare, care trebuie să fie aproape de sursa de alimentare, adică bateria.

A doua cutie de siguranțe se află în interiorul cabinei, mai exact sub bord în partea șoferului, mai rar în portbagaj sau pe partea pasagerului sub torpedou principal. Această cutie conține siguranțe care necesită o tensiune mai mică și sunt responsabile pentru funcționarea ventilatoarelor, a luminilor, a claxonului și a geamului electric.


Cum se găsește o siguranță arsă?

Când un dispozitiv este oprit și siguranța este defectă, acesta trebuie găsit înainte de al înlocui. Cel mai bine este să urmezi instrucțiunile furnizate împreună cu vehiculul. Dacă nu o ai, diagrama aranjamentului lor va ajuta.

Înainte de a înlocui siguranța, trebuie să verifici dacă este arsă. Deconecteaz-o și aruncă o privire. Cu toate acestea, nu este suficient doar să te uiți. Majoritatea vehiculelor folosesc siguranțe cu o carcasă colorată sau transparentă, ceea ce face mai ușor să recunoști dacă o siguranță este defectă. Când există o astfel de suspiciune, trebuie să te uiți la firul subțire din interiorul carcase, pentru a vedea dacă este rupt sau are urme de funingine.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.