Connect with us

TECH

Studiu: Aplicațiile YouTube, TikTok și WhatsApp în topul preferințelor copiilor

Publicat

în

Copiii care folosesc dispozitive Android au petrecut cel mai mult timp pe YouTube (32,9%), în această vară, platformă urmată de TikTok (19%) şi WhatsApp (16%), relevă rezultatele unei cercetări realizate de Kaspersky.

Potrivit analizei, constatarea evidenţiază diferenţa dintre noile procente şi tendinţa observată din noiembrie 2020 până în aprilie 2021, când ponderea utilizării TikTok era de 14,9%, în timp ce WhatsApp se situa la 18,1%.

Potrivit analizei, constatarea evidenţiază diferenţa dintre noile procente şi tendinţa observată din noiembrie 2020 până în aprilie 2021, când ponderea utilizării TikTok era de 14,9%, în timp ce WhatsApp se situa la 18,1%.


Principalele activităţi de interes pentru copii au fost videoclipurile online şi YouTube şi, în special, detaliile legate de jocurile video (32,3%), cum ar fi prezentările de pe parcursul “Let’s Play”. De asemenea, printre cele mai populare canale “Let’s Players” s-au aflat SSundee şi MrBeast Gaming, ambele în limba engleză.

La capitolul jocuri, Minecraft (25,9%) a fost cel mai popular în timpul verii, în timp ce Brawl Start (4,9%) a depăşit pe Roblox (4,6%).

O altă preferinţă a copiilor a fost muzica, cu aproape o cincime din toate căutările pe Internet pe YouTube (18,4%). În acest sens, cea mai populară melodie a acestei veri a fost “Astronaut In The Ocean” de Masked Wolf, iar Ariana Grande şi Lil Nas X au devenit cei mai renumiţi cântăreţi, potrivit Agerpres.


“Interesant este faptul că Eurovision Song Contest s-a dovedit a fi popular şi în rândul copiilor şi adolescenţilor. Câştigătorii din acest an, formaţia italiană Maneskin, au devenit una dintre cele mai populare trupe de adolescenţi din întreaga lume. Pe YouTube, copiii au căutat cel mai frecvent melodiile lor Beggin’, I wanna be your slave şi melodia câştigătoare a Eurovisionului – Zitti e buoni. Printre alte tendinţe de pe internet, este important de remarcat popularitatea uriaşă a noilor jucării Simple Dimple şi Pop It. Au fost menţionate în piese muzicale care au devenit virale pe TikTok şi au primit o mulţime de recenzii pe YouTube”, se arată în studiul de specialitate.

CITEȘTE ȘI: Festivalul „Oltenii şi Restu’ Lumii” revine la Slatina, în weekendul 24-26 septembrie. Actorul Eugen Cristea, invitat de onoare

Print Friendly, PDF & Email

TECH

Facebook pune în testare propriul portofel digital. Ce criptomonedă va utiliza

Publicat

în

Facebook testează, în cele din urmă, Novi, portofelul digital pe care îl concepe de mai bine de doi ani.

Șeful de plăți Facebook, David Marcus, a anunțat că compania lansează „un mic pilot” al companiei Novi în Statele Unite și Guatemala, cu scopul de a permite membrilor familiei să trimită remitențe peste granițe, scrie playtech.ro.

,,Facem un pilot pentru testarea funcțiilor de bază ale caracteristicilor și a capacităților noastre operaționale în domeniul asistenței și conformității cu clienții”, a spus Marcus.


„De asemenea, sperăm că acest lucru va demonstra un nou caz de utilizare stablecoin (ca instrument de plăți) dincolo de modul în care sunt utilizate în mod obișnuit astăzi”, a adăugat acesta.

Faptul că Novi se lansează, în cele din urmă, chiar și într-un mod limitat, e un pas semnificativ înainte pentru planurile de crypto de multă vreme ale gigantului Facebook. Cu toate acestea, compania lansează portofelul digital fără Diem, criptomoneda sa planificată, care se confruntă cu un val de respingeri din partea parlamentarilor și a autorităților de reglementare din întreaga lume.

În schimb, testul pilot inițial va utiliza Pax Dollar (USDP), o monedă stabilă despre care Marcus a spus că „funcționează cu succes de peste trei ani și are atribute importante de reglementare și protecție a consumatorilor”. El a adăugat că Facebook a colaborat cu Coinbase la acest proiect.


Știrile despre acest proiect au stârnit deja critici din nou din partea parlamentarilor. La câteva ore după anunțul inițial al lui Marcus, un grup de cinci senatori democrați au trimis o scrisoare către Facebook cerând companiei „să întrerupă imediat pilotul Novi și să se angajeze că nu îl va aduce pe Diem pe piață”.

Un purtător de cuvânt al Novi a spus că „așteptăm cu nerăbdare să răspundem la scrisoarea Comitetului”, dar nu a explicat cum. În anunțul său inițial, Marcus a spus că compania își menține angajamentul de a lansa Diem.

„Vreau să fiu clar că sprijinul nostru pentru Diem nu s-a schimbat și intenționăm să lansăm Novi împreună cu Diem, odată ce va primi aprobarea de reglementare și va intra în vigoare”, a scris el.

CITEȘTE ȘI: Facebook va putea primi un nou nume. Care este motivul schimbării

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

TECH

Un nou maxim istoric Bitcoin. Criptomoneda a ajuns la valoarea de peste 66.000 USD

Publicat

în

Prețul Bitcoin a atins un nou maxim istoric, depășind valoarea de 66.000 de dolari, după lansarea primului fond de tranzacționare cu expunere în această criptomonedă.

Bitcoin, care valora mai puțin de un dolar în urmă cu 12 ani, a atins un vârf de 66.273 de dolari. Este o creștere de peste 50% față de acum o lună și de peste 450% față de acum un an, scrie Digi24.

Criptomoneda a recâștigat teren în ultima lună datorită anunțului lansării primului fond de tranzacționare (ETF) legat de prețul său la Bursa din New York. Investitorii speră că noi fonduri de acest tip vor putea intra pe piața criptomonedelor. Fondurile de tip ETF sunt o colecție diversificată de active care se tranzacționează pe bursă, la fel ca acțiunile.


Prima sesiune de tranzacționare la bursă pare să fi fost un succes, deoarece fondul a înregistrat 24,4 milioane de tranzacții și a încheiat sesiunea la o cotație mai ridicată decât cea de pornire.

„Acest lucru arată că există un interes puternic al investitorilor pentru expunerea pe Bitcoin”, a spus Fawad Razaqzada, analist la ThinkMarkets. El a adăugat că achiziționarea de active ale acestui fond nu reprezintă o investiție directă în Bitcoin.

Cumpărând acțiuni ale acestui nou fond, investitorii nu vor paria direct pe Bitcoin, a explicat el. Banii lor vor fi investiți în contracte viitoare legate de criptomonedă.


Aspectul indirect al acestei investiții a fost crucial pentru autoritatea de reglementare a pieței din SUA, SEC, care a avertizat în mod regulat despre volatilitatea ridicată a Bitcoin. Autorităţile de reglementare au ezitat să ia o poziţie pe subiectul criptomonedelor, a căror reţea descentralizată este deificil de controlat.

Cu toate acestea, multe dintre firmele mari de tehnologie sau din domeniul investițiilor financiare au anunțat noi proiecte legate de criptomonede în ultimele 12 luni.

CITEȘTE ȘI: Indicele ROBOR în continuă creștere. A ajuns la 2,25% pe an

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

TECH

Facebook va putea primi un nou nume. Care este motivul schimbării

Publicat

în

Compania americană Facebook, care guvernează mai multe platforme sociale şi produse hardware, ar putea primi un nume nou.

Surse anonime din cadrul Facebook susţin că este o chestiune de zile până când compania americană va anunţa schimbarea numelui. Aceasta ar putea avea loc pe 28 octombrie, când începe conferinţa Connect, scrie news.ro.

Facebook vrea ca noul nume să reflecte ambiţiile mai mari ale companiei, care depăşesc nivelul actualelor platformelor sociale. Mark Zuckerberg a pus foarte mult accent în ultima vreme pe conceptul de metavers şi acesta pare să fie motivul schimbării de nume ce urmează.


Folosit iniţial în filmele şi literatura SF, metavers desemnează un univers virtual, în care oamenii îşi pot folosi imaginaţia pentru a depăşi limitele lumii reale şi unde se pot transforma şi pot interacţiona aşa cum îşi doresc.

Facebook are deja peste 10.000 de angajaţi care lucrează la produse hardware, inclusiv la căşti de realitate virtuală şi augmentată, care au potenţialul de a pune bazele unui viitor metavers.

Nu se cunoaşte, încă, numele pe care Facebook îl va purta pe viitor, sursele susţinând că este unul dintre cele mai bine păzite secrete în cadrul companiei. O variantă este Horizon, numele folosit până acum pentru versiunea de VR a reţelei sociale a companiei.


Schimbarea de nume a Facebook ar putea semăna cu mutarea făcută de Google, în urmă cu mai mulţi ani, când s-a transformat în Alphabet.

CITEȘTE ȘI: Facebook angajează 10.000 de specialiști din Europa pentru a crea conceptul de metaverse

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.