AcasăRECOMANDATEDecizie a Parlamentului European: Acelaşi încărcător pentru toate telefoanele mobile, tabletele sau...

Decizie a Parlamentului European: Acelaşi încărcător pentru toate telefoanele mobile, tabletele sau alte echipamente

spot_img

Parlamentul European a votat miercuri ca toate telefoanele mobile, tabletele, camerele sau alte echipamente electronice să folosească un singur tip de încărcător, respectiv USB-C, anunţă eurodeputatul Alin Mituţă.

- Publicitate -

„<Are cineva un încărcător de Iphone/Samsung/Sony..?>. Întrebarea asta va fi istorie”, scrie pe Facebook europarlamentarul Alin Mituţa.

El afirmă că Parlamentul European a votat miercuri ca toate telefoanele mobile, tabletele, camerele sau alte echipamente electronice să folosească un singur tip de încărcător, respectiv USB-C.


„Asta ne va scuti de bătăile de cap şi va elimina aproximativ 10 000 de tone de deşeuri electronice pe an. Ce urmează? După ce comisia IMCO din Parlamentul European a adoptat această măsură, ca modificare la directiva privind echipamentele radio, urmează să aprobăm şi în plen textul, ca mai apoi să fie negociat cu Consiliul şi să ajungă la o formă finală a legislaţiei”, conchide eurodeputatul USR, citat de Mediafax.

CITEŞTE ŞI: Primii kilometri din Drumul Expres Craiova-Piteşti, daţi în folosinţă astăzi

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri