Connect with us

TECH

Cum funcționează imprimarea 3D? Ce beneficii îți poate oferi?

Publicat

în

Imprimarea tridimensională este o tehnologie inovatoare din secolul XXI, care poate eficientiza mai multe tipuri de afaceri. Cunoscută și sub denumirea de fabricare aditivată, tehnologia de imprimare 3D poate ajuta o afacere să utilizeze mai puțini angajați, mai puține echipamente și mai puține resurse.

Cum funcționează o imprimantă 3D?

În esență, tehnologia de imprimare tridimensională folosește plastic topit, rășină imprimantă 3d sau orice alt material, distribuind acest material printr-o duză mică. Respectând planurile de proiectare furnizate de computer, imprimanta 3D creează un obiect tridimensional prin stratificarea lentă a materialelor, construind astfel obiectul de jos în sus. Această tehnologie inovatoare poate reduce costurile generale, deoarece afacerile nu mai sunt nevoite să externalizeze linia de fabricație. De asemenea, dacă va fi necesară o reparație, problema se poate remedia sau produsul poate fi înlocuit într-un timp mult mai scurt, ceea ce nu este posibil cu o imprimantă tradițională sau cu serviciul de externalizare.


Iată și alte beneficii pe care le oferă imprimarea 3D:

  • În special pentru afacerile mici, imprimarea 3D face ca personalizarea produsului, chiar și acele bunuri produse în loturi mari, să fie extrem de accesibilă. În domeniile medicale, imprimarea 3D face ca personalizarea implanturilor sau a protezelor să fie o practică obișnuită. La rândul său, industria aeronautică folosește imprimarea 3D pentru a crea piese foarte precise, în loc să încerce să adapteze o piesă pentru o utilizare diferită. Cu imprimarea 3D, puteți personaliza produsele dorite de clienți într-un mod eficient și rapid.
  • Dezvoltarea prototipului. Adesea, companiile trebuie să creeze prototipuri pentru a atrage investitori și potențiali clienți. În unele cazuri, este necesară crearea unui prototip pentru fiecare etapă de dezvoltare. Cu toate acestea, acest lucru poate fi costisitor și consumator de timp, mai ales dacă unitatea de producție nu este una internă. Cu fabricarea aditivată, puteți crea cu ușurință prototipuri de lucru în fiecare etapă, iar dacă sunt necesare ajustări sau dacă are loc o eroare, nu va fi nevoie de mult timp sau bani pentru a corecta greșeala.
  • Optimizarea resurselor. Tipărirea tridimensională este o modalitate nouă de fabricare a bunurilor. În metoda tradițională de producție reductivă, se începe cu o cantitate mare de resurse și se creează un produs din acestea – cum ar fi sculptarea unei statui dintr-un bloc de marmură. Cu fabricarea aditivată, utilizați doar o cantitate exactă de resurse, cum ar fi rășină sau filamente PLA, reducând astfel materialele necesare pentru a crea produsul. Această metodă de fabricație aditivă este benefică atât pentru cheltuielile generale, cât și pentru mediul înconjurător.
  • Nu în ultimul rând, imprimarea 3D simplifică lanțul de producție. Acesta este un avantaj uriaș pentru afacerile mari, care dispun de un volum constant de comenzi și pentru care externalizarea este consumatoare de timp. Cu imprimarea 3D, puteți imprima cu ușurință piese de schimb sau alte elemente esențiale pentru lanțul de producție fără a fi nevoie să prelungiți drastic timpul de producție. Imprimantele 3D pot reproduce modele exacte ale piesei lipsă sau ale piesei deteriorate, deci nu va trebui să o comandați din altă parte sau să opriți întregul lanț de aprovizionare pentru a remedia problema.

Print Friendly, PDF & Email

TECH

Schimbări anunţate de Facebook împotriva hărțuirii. Jurnaliștii și activiștii vor fi considerate persoane publice ,,involuntare”

Publicat

în

Facebook va schimba regulile legate de atacarea persoanelor publice pe platformele sale şi va considera că activiştii şi jurnaliştii sunt persoane publice ”involuntare”, mărind protecţiile faţă de hărţuire şi bullying orientate spre aceste grupuri, a afirmat directorul companiei pentru siguranţă globală, într-un interviu acordat în această săptămână.

Compania, care acum permite comentarii mai critice la adresa persoanelor publice, comparativ cu cele la adresa persoanelor private, îşi schimbă abordarea în privinţa hărţuirii jurnaliştilor şi a ”apărătorilor drepturilor omului”, despre care afirmă că sunt în atenţia publică din cauza activităţii lor şi nu a faptului că sunt persoane publice, scrie G4Media.

Facebook este urmărită atent de parlamentari şi autorităţi de reglementare la nivel mondial în privinţa practicilor de moderare a conţinutului şi a faptelor dăunătoare legate de platformele sale. Documentele puse la dispoziţie de o informatoare, fostă angajată a Facebook, au stat la baza unei audieri a acesteia în Senatul SUA, săptămâna trecută.


Modul în care Facebook, care are circa 2,8 miliarde de utilizatori activi lunari, tratează persoanele publice şi conţinutul publicat de acestea a fost supus unor dezbateri intense. În ultimele săptămâni, sistemul de verificare încrucişată, care, potrivit Wall Street Journal, are ca efect exceptarea unor utilizatori cunoscuţi de la regulile Facebook, a fost în centrul atenţiei.

Facebook face diferenţa între persoanele publice şi persoanele private în protecţiile aplicate discuţiilor online: de exemplu, utilizatorii pot cere moartea unei celebrităţi în discuţiile de pe platformă, atâta timp cât nu dau tag sau nu îi menţionează direct numele. Utilizatorii nu pot cere moartea unei persoane private sau a unui jurnalist, potrivit politicilor Facebook.

Compania a refuzat să ofere o listă cu alte persoane publice involuntare, dar a arătat că acestea sunt evaluate de la caz la caz.


Facebook a afirmat în acest an că va elimina conţinutul care celebrează, apreciază sau îşi bat joc de moartea lui George Floyd, acesta fiind considerat persoană publică involuntară.

Directorul pentru siguranţă al companiei, Antigone Davis, a spus că Facebook extinde şi tipurile de atacuri care nu vor fi permise împotriva persoanelor publice de pe platformele sale, în cadrul unui efort de a reduce atacurile disproporţionate împotriva femeilor, persoanelor de culoare şi comunităţii LGBTQ.

Facebook nu va mai permite conţinutul sexualizat grav şi nedorit, cum ar fi imaginile modificate în photoshop sau desenate, sexualizate într-un mod peiorativ, sau atacurile negative directe legate de aspectul unei persoane, de exemplu, din comentariile din profilul unei persoane publice.

CITEȘTE ȘI: Fosta angajată Facebook, Frances Haugen, audiată în Congres despre pericolul platformei

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

TECH

Fosta angajată Facebook, Frances Haugen, audiată în Congres despre pericolul platformei

Publicat

în

Nervozitate în Congres, după depoziția lui Frances Haugen, fostă director în cadrul Facebook. Ea a dezvăluit practicile companiei de a pune profitul mai presus de siguranța utilizatorilor. Cere legiferarea activității platformelor de socializare, după modelul companiilor care produc țigări.

În timpul unei audieri în subcomisia pentru Comerț a Senatului, avertizoarea de integritate Frances Haugen a arătat că Facebook știe exact cum să izoleze discursul urii de pe platformă și este conștientă că Instagram produce dependență și afectează psihic adolescenții, dar “nu va face modificările necesare, deoarece au pus profiturile lor astronomice mai presus decât oamenii. Este nevoie de acțiune în Congres”, a spus Haugen, potrivit biziday.ro.

Fost director exact la divizia de contracarare a dezinformării, femeia a părăsit compania lui Mark Zuckerberg cu zeci de mii de documente confidențiale, care arată inclusiv impactul platformelor asupra utilizatorilor. Aceste documente au constituit inițial sursa secretă a unei anchete Wall Street Journal, iar apoi au ajuns pe masa senatorilor americani.


Depoziția lui Frances Haugen a creat o adevărată furtună, parlamentarii ambelor partide americane reacționând dur împotriva companiei lui Zuckerberg, cerând autorităților de reglementare să investigheze acuzațiile potrivit cărora platformele de socializare dăunează sănătății mintale a copiilor.

“Atâta timp cât Facebook funcționează în umbră, ascunzându-și cercetările de sub controlul publicului, este inexplicabil”, a spus Haugen, fost manager de produs al echipei de dezinformare civică a Facebook. Ea a părăsit compania de aproape 1 trilion de dolari cu zeci de mii de documente confidențiale.

Senatorul Dan Sullivan, republican, s-a declarat îngrijorat de modul în care Facebook și subsidiarele sale precum Instagram au afectat sănătatea mintală a copiilor. “Vom privi în urmă peste 20 de ani și ne vom întreba – Oare ce dracu a fost în capetele noastre?”


Câteva ore mai târziu Zuckerberg a reacționat. Într-o postare pe Facebook, el și-a apărat compania, spunând că acuzațiile sunt în contradicție cu obiectivele Facebook. “Argumentul că promovăm în mod deliberat conținut care îi întărâtă pe oameni, pentru a face profit, este profund ilogic”, a scris el. “Facem bani din publicitate, iar agențiile ne spun în mod constant că nu vor anunțurile lor lângă conținut dăunător sau de ură. Și nu cunosc nicio companie de tehnologie care să își propună să construiască produse care să îi facă pe oameni să fie supărați sau deprimați.”

În postarea sa, Zuckerberg mai arată că parlamentarii americani ar trebui să actualizeze regulile privind vârsta legală de la care adolescenții pot utiliza serviciile de internet, dar și modul de verificare al acestei vârste, precum și acordul părinților.

CITEȘTE ȘI: Datele personale a 1,5 miliarde de utilizatori Facebook, vândute pe darknet

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

TECH

Windows 11, disponibil în întreaga lume prin upgrade gratuit. Ce noutăți aduce

Publicat

în

Windows 11 a devenit disponibil în întreaga lume, începând de marți, prin upgrade gratuit, pe computerele Windows 10 eligibile și pe computerele noi care au Windows 11 pre-instalat.

Actualizarea gratuită la Windows 11 începe așadar din data de 5 octombrie, iar procesul va fi unul etapizat și controlat. Având în vedere experiența anterioară, de la lansarea Windows 10, Microsoft afirmă că vrea să se asigure că le oferă utilizatorilor cea mai bună experiență posibilă, iar acest lucru presupune ca noile dispozitive eligibile să primească actualizarea mai întâi. Ulterior, actualizarea va fi implementată și pe dispozitivele de pe piață, pe baza modelelor de inteligență artificială care iau în considerare eligibilitatea echipamentelor hardware, valorile de fiabilitate, vechimea dispozitivelor respective și alți factori care influențează procesul de actualizare a sistemului de operare, potrivit economedia.ro.

Compania se așteaptă ca până la jumătatea anului 2022 toate dispozitivele eligibile să poată face upgrade gratuit la Windows 11, iar utilizatorii care dețin un computer cu Windows 10 eligibil pentru actualizare vor fi anunțați prin Windows Update atunci când își vor putea actualiza sistemul de operare.


De asemenea, aceștia pot verifica dacă Windows 11 este disponibil pentru dispozitivele pe care le folosesc, accesând Setări>Actualizare Windows și selectând opțiunea Verificare actualizări.

Windows 11 are un nou buton Start şi un nou meniu Start, aliniate pe centrul taskbar-ului. Tot centrate vor fi şi pictogramele plasate pe taskbar.

Meniul Start include aplicaţiile şi documentele recente, alături de o bară de căutare – şi acestea aliniate central. Au dispărut din meniul Start aşa-numitele Live Tiles, care afişau în timp real informaţiile furnizate de aplicaţii.


Noul design seamănă izbitor cu ceea ce trebuia să fie Windows 10X, versiunea de Windows care gândită să concureze cu Chrome OS, dar la care Microsoft a renunţat în final. De altfel, Microsoft a anunţat anterior că unele caracteristici ale lui Windows 10X vor fi mutate în Windows 11.

Vor exista îmbunătăţiri şi pe partea de performanţă. Una dintre acestea este reducerea cu 40% a dimensiunii update-urilor, care vor fi instalate mai eficient, în fundal.

Soluţia de comunicare video lansată în plină pandemie de Microsoft, Teams, va fi integrată în Windows 11 şi, mai mult, va fi plasată pe taskbar în mod implicit.

Widget-urile revin în centrul atenţiei odată cu Windows 11, însă vor fi diferite de vechea iteraţie. Conform Microsoft, acestea vor fi fluxuri personalizate de informaţii (ştiri, vremea, hărţi etc.), create cu ajutorului AI-ului.

Noul sistem de operare va prelua şi funcţii pentru gaming şi video de la Xbox, precum auto HDR, care va activa contrastul dinamic pentru monitoarele compatibile.

Tot de Xbox va fi preluată şi funcţia DirectStorage, care va scădea timpii de încărcare a jocurilor în cazul mediilor de stocare SSD care folosesc NVMe sau interfeţe mai noi.

Din sistemul de operare va face parte şi Xbox Game Pass, care include xCloud. Asta înseamnă că utilizatorii vor putea folosi aplicaţia Xbox pentru streaming de gaming.

O noutate altă noutate este Snap Groups – posibilitatea de a grupa şi deschide împreună mai multe aplicaţii plasate pe taskbar.

Aşa cum s-a vehiculat şi anterior, magazinul Microsoft Store va găzdui şi aplicaţii Win32, pe lângă aplicaţiile UWP (Universal Windows Platform). Asta înseamnă că programe precum Chrome sau Firefox vor putea fi publicate de către dezvoltatori în magazinul oficial de aplicaţii.

CITEȘTE ȘI: Datele personale a 1,5 miliarde de utilizatori Facebook, vândute pe darknet

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.