AcasăTECHCum funcționează imprimarea 3D? Ce beneficii îți poate oferi?

Cum funcționează imprimarea 3D? Ce beneficii îți poate oferi?

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Imprimarea tridimensională este o tehnologie inovatoare din secolul XXI, care poate eficientiza mai multe tipuri de afaceri. Cunoscută și sub denumirea de fabricare aditivată, tehnologia de imprimare 3D poate ajuta o afacere să utilizeze mai puțini angajați, mai puține echipamente și mai puține resurse.

Cum funcționează o imprimantă 3D?

În esență, tehnologia de imprimare tridimensională folosește plastic topit, rășină imprimantă 3d sau orice alt material, distribuind acest material printr-o duză mică. Respectând planurile de proiectare furnizate de computer, imprimanta 3D creează un obiect tridimensional prin stratificarea lentă a materialelor, construind astfel obiectul de jos în sus. Această tehnologie inovatoare poate reduce costurile generale, deoarece afacerile nu mai sunt nevoite să externalizeze linia de fabricație. De asemenea, dacă va fi necesară o reparație, problema se poate remedia sau produsul poate fi înlocuit într-un timp mult mai scurt, ceea ce nu este posibil cu o imprimantă tradițională sau cu serviciul de externalizare.

Iată și alte beneficii pe care le oferă imprimarea 3D:

  • În special pentru afacerile mici, imprimarea 3D face ca personalizarea produsului, chiar și acele bunuri produse în loturi mari, să fie extrem de accesibilă. În domeniile medicale, imprimarea 3D face ca personalizarea implanturilor sau a protezelor să fie o practică obișnuită. La rândul său, industria aeronautică folosește imprimarea 3D pentru a crea piese foarte precise, în loc să încerce să adapteze o piesă pentru o utilizare diferită. Cu imprimarea 3D, puteți personaliza produsele dorite de clienți într-un mod eficient și rapid.
  • Dezvoltarea prototipului. Adesea, companiile trebuie să creeze prototipuri pentru a atrage investitori și potențiali clienți. În unele cazuri, este necesară crearea unui prototip pentru fiecare etapă de dezvoltare. Cu toate acestea, acest lucru poate fi costisitor și consumator de timp, mai ales dacă unitatea de producție nu este una internă. Cu fabricarea aditivată, puteți crea cu ușurință prototipuri de lucru în fiecare etapă, iar dacă sunt necesare ajustări sau dacă are loc o eroare, nu va fi nevoie de mult timp sau bani pentru a corecta greșeala.
  • Optimizarea resurselor. Tipărirea tridimensională este o modalitate nouă de fabricare a bunurilor. În metoda tradițională de producție reductivă, se începe cu o cantitate mare de resurse și se creează un produs din acestea – cum ar fi sculptarea unei statui dintr-un bloc de marmură. Cu fabricarea aditivată, utilizați doar o cantitate exactă de resurse, cum ar fi rășină sau filamente PLA, reducând astfel materialele necesare pentru a crea produsul. Această metodă de fabricație aditivă este benefică atât pentru cheltuielile generale, cât și pentru mediul înconjurător.
  • Nu în ultimul rând, imprimarea 3D simplifică lanțul de producție. Acesta este un avantaj uriaș pentru afacerile mari, care dispun de un volum constant de comenzi și pentru care externalizarea este consumatoare de timp. Cu imprimarea 3D, puteți imprima cu ușurință piese de schimb sau alte elemente esențiale pentru lanțul de producție fără a fi nevoie să prelungiți drastic timpul de producție. Imprimantele 3D pot reproduce modele exacte ale piesei lipsă sau ale piesei deteriorate, deci nu va trebui să o comandați din altă parte sau să opriți întregul lanț de aprovizionare pentru a remedia problema.
- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri