Connect with us

TECH

Ce vor de fapt clienții care apelează la serviciile unei agenții SEO?

Publicat

în

Mă numesc Cristian Ioniță de la Oblyo Digital Agency și cu această ocazie doresc să aduc în discuție un subiect mai aparte: ce își dorește de fapt un client care apelează la serviciile unei agenții SEO?

Sunt ceva ani buni de când lucrez în domeniul online și atât pe site-ul agenției cât și în cadrul altor publicații am răspuns la nenumărate întrebări ale clienților ca de exemplu:

Ce sunt advertorialele și ce beneficiții aduc ele unei companii?


Cum să ajungi numărul 1 pe Google?

La ce se referă randamentul investiției în activitatea de optimizare?

Cum să scrii conținut relevant?


etc.

Alături de echipa mea, am dezvoltat site-ul agenției Oblyo concentrându-ne și pe materialele informative, cu care oricare din clienții noștri mai curioși se poate pune la punct simplu și elegant cu tot ce înseamnă SEO. Am încercat mereu să mă pun în pielea celor care apelează la serviciile noastre și nu de puține ori am făcut tot posibilul să le răspundem la îndrebări înainte ca aceștia să ni le pună. Dar până la ora actuală, în calitate de director de agenție SEO, nu m-am adresat încă celor care lucrează în aceeași breaslă.

Am fost și noi acolo și înțeleg pe deplin cât este de terifiant scenariul inevitabil în care primul client îți calcă pragul și îți solicită servicii de expert SEO. Când vin să cumpere, nu toți clienții și-au făcut de acasă un plan de atac și fiecare dintre ei își dorește pentru site-ul său cât mai mult, cu cât mai puțin. Și este absolut normal!

Mai ales atunci când domeniul său de activitate nu are tangențe cu SEO-ul, nu este de datoria niciunui client să știe ce să ceară de la o agenție. În calitate de director TU trebuie să știi să citești printre rânduri, să-i aticipezi așteptările și să-l înveți ce să ceară astfel încât site-ul său să obțină cele mai bune performanțe. Dar când nu ești încă obișnuit cu modul în care funcționează business-ul pe care îl conduci, cum reacționezi și cum te comporți cu cineva care nu știe ce vrea de la tine?

Au apus de mult zilele în care SEO-ul se rezuma doar la folosirea plug-in-ului YOAST și la corectitudinea gramaticală. Acum miza este mai mare și concurența acerbă și de aceea practicilor originale s-a adăugat necesitatea unui conținut grozav, unic și valoros.

Nu trebuie s-o spună exact cu aceste cuvinte, dar un client de agenție SEO își dorește în primul rând creșterea cifrei de afaceri printr-o promovare sănătoasă. El urmărește eficientizarea bugetului de marketing și pentru acest lucru TU în calitate de agenție SEO trebuie să vii cu cea mai bună soluție de creștere a vizibilității online în funcție de cât este cel din fața ta dispus să cheltuiască.

Probabil că ți se pare ciudat faptul că discutând despre dorințele clientului am pus creșterea cifrei de afaceri înaintea vizibilității online, în ciuda faptul că vorbesc din punctul de vedere al unei agenții SEO, dar așa trebuie procedat. Există site-uri care apar primele pe Google din milioane de rezultate, la interogări cu cuvinte cheie scurte și generale, ajutate de agenții SEO să ajungă acolo, dar care nu vând nimic. Și există site-uri care apar primele pe Google din zeci de mii de rezultate, la interogări cu cuvinte cheie lungi, extrem de nișate, ajutate de alt tip de agenții SEO să ajungă acolo, dar care își vând rapid stocurile de marfă. Care din ele sunt mai câștigate?

Orice client care îți solicită un serviciu și plătește pentru el, urmărește ca la finalul zilei să câștige mai mult decât a investit. Dacă e să spunem lucrurilor pe nume, niciun client nu dă doi bani pe faptul că apare primul în SERP dacă nu-i intră niciun leu în casă. De aceea, atunci când clienții ne solicită serviciile, noi căutăm în primul rând să le livrăm articole care să le aducă pe site potențialii cumpărători și nu doar trafic care să facă curent. Iar pentru acest lucru ne documentăm, despicăm firul în patru, alegem un subiect atât de nișat încât să-i motiveze în mod expres pe cei direct interesați, iar restul vine de la sine.

O vorbă pe care o folosesc des față de creatorii de conținut ai agenției Oblyo este: scrie un articol nativ! Dar la ce mă refer cu această propoziție și ce fel de oameni care îi înțeleg sensul, am ales lângă mine?

Un articol nativ, așa cum îmi place mie să-l numesc, este un articol care sună absolut natural atunci când îl citești și te motivează să-l duci până la capăt prin conținutul său interesant. Este genul de articol care simți că a fost scris SPECIAL pentru tine și indiferent dacă erai sau nu familiar cu subiectul lui, până la sfârșit ai înțeles fiecare cuvânt pe care îl conține și ce rol îndeplinește în context. Este vorba de articolele acelea cu cuvinte cheie nișate, care generează vânzări și despre care am amintit mai devreme.

Există mulți creatori de conținut în România însă foarte puțini dintre ei pot scrie cu adevărat un articol nativ. Cu toate acestea, recomand oricărei agenții SEO care își dorește să aibă succes în acest domeniu și să-și satisfacă clienții, să caute măcar un sigur astfel de creator.

Diferența dintre un creator de conținut și un creator de conținut foarte bun este faptul că cel din urmă vorbește pe limba clienților și evoluează. Mai mult sau mai puțin, experiență au toți, dar aici nu mai este vorba doar de anii pe care creatorul de conținut i-a petrecut scriind. Mulți consideră că pe măsură ce scrii devii mai bun, dar pot să contrazic cu exemple această afirmație. Dacă doar scrii fără să te uiți în jurul tău, fără să citești și să te documentezi în permanență, nu îți dai niciodată seama de greșelile pe care le faci și este imposibil să evoluezi.

Clienții agențiilor SEO vor mai mulți bani și sunt dispuși să facă investiții dacă mesajul companiei lor ajunge la persoanele care trebuie, acelea care contribuie la creșterea cifrei de afaceri. Iar TU poți să le oferi acest lucru doar prin CONȚINUT DE VALOARE.

Print Friendly, PDF & Email

TECH

Cum alegi cele mai bune boxe profesionale pentru muzica ta?

Publicat

în

Pentru a atinge excelența în munca noastră, dar mai ales în ceea ce ține de sunet, echipamentele pe care le folosim joacă cel mai important rol.

Indiferent de aplicația lor, concerte live indoor sau outdoor, karaoke sau studio de înregistrări, boxele utilizate trebuie să asigure un sunet de calitate înaltă!

Ele trebuie să ofere suficient de multă putere și echilibru între frecvențe fără distorsiuni de semnal, astfel încât să obțină un succes garantat!


Pentru că știm cât de important este să alegem boxele perfecte pentru aplicațiile muzicale, ne-am decis să oferim cunoștințele noastre tuturor celor care au nevoie de o îndrumare în domeniu.

Având experiența a peste 20 de ani de activitate în domeniul instrumentelor muzicale și al echipamentelor audio-video profesionale, SoundStil dedică aceste rânduri unui subiect extrem de căutat, și anume care sunt cele mai bune boxe profesionale?

Caracteristici și diferențe între boxe active și boxe pasive


Ei bine, dacă ești la început de drum și vrei să fii sigur că obții calitate fără prea mari bătăi de cap, atunci ar trebui să te îndrepți spre boxele active.

Dacă ești deja un profesionist și vrei să obții mai mult de la sistemul tău sonor, atunci poți liniștit să îți achiziționezi un set nou de boxe pasive. Desigur, dacă ai și celelalte echipamente adiacente deja în dotare.

Boxele active sunt incinte acustice cu stații de amplificare incorporate și care îți permit flexibilitatea în reglaje ușoare și portabilitate.

Nu îți trebuie cunoștințe tehnice sau intervenția unui sunetist dacă optezi pentru astfel de boxe.

Practic, fiecare reglaj se poate face direct din partea din spate a difuzoarelor și îți oferă o calitate înaltă a sunetului.

Trebuie doar să conectezi boxele active la o sursă de energie și la una de semnal audio, fie un player, microfon sau instrumente muzicale.

O caracteristică extrem de avantajoasă al acestor boxe este portabilitatea. Sunt extrem de multe modele pe piață care pot fi alimentate de la baterie, ceea ce îți asigură flexibilitatea de mișcare în orice moment.

Totuși, față de incintele pasive, trebuie să iei în calcul că greutatea boxelor active este mai mare, tocmai pentru că au amplificatorul încorporat.

Practic, dacă este să ne referim la incintele active de mari dimensiuni, greutatea acestora va fi mult mai mare și poate fi dificil de montat în diferite locuri.

 

Boxele pasive nu dețin stații de amplificare incorporate, ceea ce poate fi considerat un avantaj. Desigur, ai nevoie de amplificatoare individuale pe care să le conectezi la incintele sonore.

Principiul de funcționare este destul de simplu, pentru că sursa de semnal trece mai întâi prin amplificator, care asigură reglajele de putere și impedanță, iar ulterior sunetul este transmis prin difuzoare.

Pentru a putea obține excelența sunetului printr-un sistem de boxe pasive, ai nevoie de mai multe cunoștințe tehnice, precum și de un sistem de comandă.

Trebuie să cunoști reglajele de sunet, de putere, de impedanță și reglajul de efecte pe care le poți obține, aici ne referim poate la modificarea ecoului, a bassului sau a altor opțiuni audio.

Principalul avantaj al boxelor pasive este că sunt mult mai ușor de întreținut.

Neavând un amplificator încorporat, dacă unul dintre difuzoare se defectează îl poți trimite în service, fără să stagnezi întregul sistem audio.

 Ce tip de boxe sunt potrivite pentru aplicațiile sonore?

Ei bine, majoritatea profesioniștilor și audiofililor aleg boxele pasive. Acest lucru nu înseamnă că boxele active sunt de o calitate mai slabă.

Practic, dacă este să ne raportăm la un eveniment de o mai mare amploare, un sistem de boxe pasive poate să răspundă cu mai multă acuratețe nevoilor de sunet care sunt impuse.

Boxele pasive permit reglaje mai amănunțite, cum spuneam și anterior. În timp ce boxele active sunt o alegere ideală pentru cei care nu doresc să se complice cu prea multe conexiuni între echipamente.

În cazul boxelor active, acestea au nevoie de modificări de reglaj la fiecare difuzor în parte.

În timp ce la boxele pasive, toate reglajele și modificările de semnal se pot realiza dintr-un centru de comandă, care poate fi un player.

Un alt avantaj care face ca sistemele pasive să fie cu mult mai alese decât cele active este varietatea de amplificatoare cu care pot fi conectate.

Poți jongla cu diferite sisteme de amplificare cu mai multe canale, care îți oferă posibilitatea de a crea un sistem audio extrem de profesional.

Boxele active nu îți oferă această posibilitate.

Un alt element pe care trebuie să îl iei în considerare în alegerea ta, este greutatea.

Boxele active sunt mai grele decât cele pasive datorită amplificatorului încorporat. Astfel, pentru muzicienii care se bucură de turnee sau concerte în diverse locații, boxele pasive vor fi mult mai ușor de cărat și mutat.

În același timp, ce este foarte important de știut, este că pentru aplicațiile în care este nevoie de 500 – 1000 W, este necesar să se folosească boxe pasive.

Totuși, deși poate părea că boxele active sunt un dezavantaj, adevărul este că ele sunt perfecte pentru a fi folosite mai mult în aplicațiile indoor.

Dacă vrei să te bucuri de muzica pe care o asculți și vrei să îți creezi propriul sistem home cinema, un set de boxe active este exact ceea ce cauți.

Oricare ar fi alegerea ta, trebuie să știi că cele mai bune boxe profesionale sunt acelea care răspund în totalitate nevoilor tale.

Dacă ești în căutarea unor boxe profesionale, fie că sunt active sau pasive, pe SoundStil vei găsi o varietate de modele de la branduri internaționale care îți vor satisface pe deplin plăcerile!

Pentru că ne place să trăim muzica și să o simțim cu stil!

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Bitcoinul a atins pragul de 39.000 de dolari, după aproape şase săptămâni

Publicat

în

Bitcoinul a crescut astăzi la 39.000 de dolari, prag nemaiatins în ultimele şase săptămâni de către cea mai valoroasă monedă din lume, investitorii devenind mai agresivi în urma sell-off-ului de săptămâna trecută, când au profitat de preţurile mai mici ale criptomonedei potrivit CNBC, citat de zf.ro.

Ulterior, Bitcoinul atins preţul de 38.333 dolari, însă creşterea din ultimele 24 de ore ajunge la aproximativ 11%.

Rezultatele s-au simţit de-a lungul întregii pieţe crypto, care a crescut cu 114 miliarde de dolari în urma ultimelor ştiri. Ethereum a raportat un plus de 7,6% la 2.350 de dolari, în timp ce Cardano şi Dogecoin au înregistrat creşteri de 8,7% şi, respectiv, 11,6%, potrivit datelor agregate de Coindesk.com.


CITEŞTE ŞI: George Soros începe să tranzacţioneze Bitcoin

Raliul vine după ce Bitcoinul a scăzut sub pragul psihologic de 30.000 de dolari, rezultat alimentat de un sell-off la nivel global, stârnind astfel un val de temeri cu privire la viitoare scăderi ale monedei.

CEO-ul Twitter Jack Dorsey, CEO-ul Tesla Elon Musk şi CEO-ul ARK Invest Cathie Wood au vorbit recent în cadrul unei conferinţe urmărită îndeaproape de fanii criptomonedelor, numită „The B-Word”.


Musk a declarat că Tesla ar putea să accepte din nou achiziţiile de vehicule prin Bitcoin, pe măsură ce o bună parte din procesele de minare ale monedei se îndreaptă către segmentul energiei regenerabile. În mai, producătorul american a suspendat achiziţiile de maşini electrice prin intermediul criptomonedei din cauza impactului exercitat de procesele de minare asupra mediului înconjurător.

Între timp, gigantul de e-commerce Amazon vrea să găsească un expert în blockchain şi monede digitale pentru divizia de plăţi a companiei, sugerând că firma lui Jeff Bezos ar arunca o privire mai atentă asupra Bitcoinului şi altor criptomonede.

„Amazon este inspirat de inovaţia care are loc în spaţiul crypto şi explorează o serie de posibilităţi în acest sens”, spune un purtător de cuvânt al companiei.

CITEŞTE ŞI: Pirelli lansează o anvelopă nouă, pentru maşini şi SUV-uri electrice sau hibrid

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Reporter24.info a intrat în reţeaua Thinkdigital

Publicat

în

Reporter 24 se alătură celor mai importante site-uri de ştiri din România şi intră în portofoliul agenţiei Thinkdigital.

Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul Reporter24.info a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.

Următorul pas în dezvoltarea iniţiativei jurnalistice regio-locale reprezintă intrarea în portofoliul agenţiei Thinkdigital, începând din luna mai.


CITEŞTE ŞI: Pagina G4Media, sancţionată arbitrar de Facebook. Decizii luate unilateral de reţea, ce nu pot fi contestate

Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.

Totodată, pe site-ul nostru puteţi găsi cele mai importante ştiri naţionale din actualitate, politică sau sport.


Thinkdigital este parte din rețeaua internațională TDG, fiind compania regională de media online a grupului care acoperă, de la București, întreaga regiune.

TDG are peste 200 de angajați, în mai multe țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord (MENA), în trei companii:  Project Agora (programmatic advertising),  Tailwind (adtech / martech) și Forestview (performance marketing).

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.