AcasăACTUALTaxa pe stilul de viaţă | Fiscul a publicat un proiect pentru...

Taxa pe stilul de viaţă | Fiscul a publicat un proiect pentru consultare publică

spot_img

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe site-ul instituţiei, pentru consultare, un proiect de ordin privind aprobarea metodelor indirecte de stabilire a veniturilor şi a procedurii de aplicare a acestora. Concret, Fiscul vrea să controleze persoanele fizice din România, inclusiv veniturile membrilor familiei.

Fiscul dorește să aibă un control mai bun asupra veniturilor eventual nedeclarate ale persoanelor fizice, astfel că a inventat „taxa pe stilul de viaţă”. Astfel, inspectorii ANAF vor verifica cheltuielile făcute nu doar de persoanele vizate, ci și de membrii familiei contribuabilului, scrie România Tv.

Practic, toate tranzacțiile derulate de acesta vor fi folosite pentru a face estimări în baza stilului de viață.

În documentul ANAF, analizat de avocatnet.ro, se precizează că dintre obiective este „extinderea capacității de analiză la întreaga familie a contribuabilului, inclusiv datele financiare și patrimoniale ale soțului/soției și ale copiilor”.

CITEȘTE ȘI: Noi dotări, la ISU Olt: Autospecială de stingere a incendiilor, pentru pompierii din Scorniceşti (FOTO&VIDEO)

Astfel, angajaţii de la ANAF vor putea să facă periodic comparații automate între veniturile estimate și veniturile declarate de contribuabili.

Legat de controalele anunţate pentru perioada 2023-2025, ANAF precizează că „verificările ar urma să fie optimizate în așa fel încât să se axeze în special pe contribuabilii cu risc ridicat care au potențialul de a obține venituri mari”.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri