AcasăECONOMIETârgu Jiu: Sprijin financiar pentru cei care vor să devină bonă, babysitter...

Târgu Jiu: Sprijin financiar pentru cei care vor să devină bonă, babysitter sau să îngrijească bătrâni

spot_img

Se acordă ajutor financiar pentru persoanele care care vor să participe la cursurile de formare profesională în meseriile precum bonă, babysitter și cea de îngrijire de bătrâni la domiciliu.

Primăria Municipiului Târgu Jiu, prin Direcția Publică de Protecție Socială, în baza unui protocol încheiat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, ajută persoanele care doresc să aibă o astfel de profesie.

De asemenea, părinții care vor angaja o bonă absolventă a acestor cursuri, vor primii și ei un ajutor financiar de la stat pentru plata serviciilor.

Banii se acordă pentru fiecare copil de vârstă preșcolară, în funcție de nivelul veniturilor nete pe membru de familie. Astfel pentru venituri de până la 2100 lei se oferă 710 lei, de la 2101 lei până la 2500lei se primesc 550 lei; de la 2501 lei până la 3.000 lei se oferă 390 lei iar de la 30001 lei până la 3500 lei se oferă 250 lei.

Ajutorului financiar se face numai pentru copilul care nu este înscris la creșă sau la o grădiniță acreditată, publică sau privată,  sau pentru solicitantul care nu a refuzat un loc și nu a a retras copilul de la creșă sau grădiniță de pe raza municipiului Târgu Jiu.

Ajutorul  se acordă pe bază de cerere- declarație pe propria răspundere și documentele doveditoare care atestă îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege pentru a beneficia de ajutorul financiar.

Documentele se depun la Direcția de Protecție Socială.

CITEȘTE ȘI: Deţinut evadat de la Penitenciarul Târgu Jiu

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri