AcasăACTUALTârgu Jiu: Betonul amprentat din zona centrală, înlocuit cu granit. Primar: „Îndreptăm...

Târgu Jiu: Betonul amprentat din zona centrală, înlocuit cu granit. Primar: „Îndreptăm o greșeală care ne-a costat foarte scump”

spot_img
- Ştirea ta -spot_img

Centrul pietonal al municipiului Târgu Jiu va deveni, în curând, un șantier, urmând să înceapă lucrările de înlocuire a betonului amprentat cu granit.

De lucrări, se va ocupa Compania Națională de Investiții, scrie Pandurul.

Betonul amprentat din zona centrală a municipiului va fi înlocuit cu granit. Proiectul mai prevede amenajarea spațiilor verzi, a fântânilor arteziene din centru și înlocuirea și stâlpilor de iluminat. Primăria Târgu Jiu va aloca circa un milion de lei pentru racordurile la utilități.

În urmă cu un an, Consiliul Local Târgu-Jiu a aprobat indicatorii tehnici pentru proiectul depus la CNI în vederea refacerii centrului pietonal.

Proiectul se ridică la valoarea de 5 milioane de euro și se va armoniza cu cel de modernizare a Căii Eroilor.

„Îndreptăm o greșeală care ne-a costat foarte scump. Atunci când s-a decis renunțarea la granit și înlocuirea cu acel beton amprentat, municipiul a fost condamnat la niște costuri uriașe cu întreținerea, dar și la amenajarea unui kitsch pe bani foarte mulți. Se revine la granit, se refac spațiile verzi, se reface finisajul fântânilor arteziene pentru a fi în concordanță cu aspectul centrului și se înlocuiesc stâlpii de iluminat stradal. Aspectul centrului se armonizează cu proiectul propus pentru Calea Eroilor” declara primarul Marcel Romanescu.

CITEȘTE ȘI: Un jandarm a restituit un portofel cu bani şi acte găsit în fața Trezoreriei Craiova

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri